The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Βιγιαρεάλ εναντίον Μπέτις: πρόβλεψη για το παιχνίδι

Villarreal-RealBetis-27.09b

Πρωτάθλημα Ισπανίας

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, 10:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Στάδιο Ελ Μαδριγάλ (Βιγιαρεάλ)

Προτεινόμενο στοίχημα: νίκη της Βιγιαρεάλ με χάντικαπ +0,5 και το σύνολο είναι κάτω από 3,5 με απόδοση 1,94.

Η Βιγιαρεάλ και η Μπέτις κάλυψαν την απόσταση 6 αγώνων με πανομοιότυπα αποτελέσματα (από δύο νίκες, ισοπαλίες και ήττες) και ακόμη και τον ίδιο αριθμό γκολ που δέχτηκαν (από 10 η καθεμία), αλλά το κίτρινο υποβρύχιο σκόραρε 4 γκολ περισσότερα (13). Ωστόσο, θεωρείται φαβορί όχι γι’ αυτό το λόγο. Πρώτα απ’ όλα, λόγο της έδρας της. Από τον Μάρτιο η ομάδα του Χαβιέρ Καγιέχα δεν χάνει στο γήπεδό της (4-4-0), αν και φιλοξένησε ακόμα και την Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης εδώ. Η Μπέτις έχει να κερδίσει εδώ από το μακρινό 2007, σκοράροντας μόνο 2 βαθμούς από τις 21 πιθανούς (0-2-5). Θα διακοπεί η σειρά;

Βιγιαρεάλ

Το κίτρινο υποβρύχιο δύσκολα έμπαινε στη σεζόν, ωστόσο, με 2 νίκες ξεκίνησε την περίοδο μετά το διάλειμμα του Σεπτεμβρίου για τους αγώνες των εθνικών. Τόσο η Βαγιαδολίδ (2:0) όσο και η Λεγανές (0:3) νικήθηκαν χωρίς να δεχτεί γκολ. Το νικηφόρο σερί διακόπηκε μόνο στο Κάμπ Νόου, ωστόσο η Βιγιαρεάλ έχασε με ελάχιστο σκορ (2:1), αν και θα μπορούσε να υπολογίζει την ισοπαλία – η Μπαρτσελόνα δημιούργησε μόνο 0,64 xG (και αυτό εντός έδρας) και θα μπορούσε να χαθεί αρκετές φορές στο 2ο ημίχρονο. Το συμπέρασμα είναι προφανές: η ομάδα Χαβιέρ Καγέχα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Μπέτις

Η Μπέτις πέτυχε το μέγιστο αποτέλεσμα κερδίζοντας Λεβάντε (3:1) στα μέσα της εβδομάδας. Και πάλι την ομάδα την τράβηξε ο επιθετικός Μόρον, ο οποίος είχε ήδη σκοράρει 5 γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα. Θα αρκέσουν για πολύ οι δυνάμεις του; Όπως κι να ‘χει ο Μόρον δεν είναι ο Μέσι και για όλη την προηγούμενη σεζόν σημείωσε μόνο 6 γκολ. Υπάρχει μια αίσθηση ότι ο προπονητής Ruby πρέπει να υπολογίζει σε γκολ από πιο σταθερούς σκόρερ, αλλά ο Fekir τραυματίστηκε και ο Iglesias δεν έχει τέλεια κατανόηση ακόμα με τους συνεργάτες του και ως εκ τούτου είναι αναποτελεσματικός (1 γκολ σε 332 λεπτά). Δεν είναι σίγουρο η Μπέτις θα αγγίξει το τέρμα των φιλοξενουμένων.

Οι «πράσινο-λευκοί» δημιούργησαν μόνο 0,48 xG για 2 εκτός έδρας αγώνες σε αυτό το πρωτάθλημα, το οποίο τονίζει την εξάρτησή τους από τον παράγοντα της έδρας. Τα αγγούρια έχασαν 9 από τους 15 προηγούμενους αγώνες στην Πριμέρα Ντιβισιόν, καθώς είναι περιορισμένοι στη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την περιστροφή λόγω απώλειας προσωπικού (εκτός από το Fekir, οι Kaptum, Sydney και Juanmi είναι τραυματισμένοι επίσης). Είναι λίγο πιο εύκολο για τους γηπεδούχοι με τις συνθήκες πολύ πολυάσχολου προγράμματος –  ο Χαβιέρ Καγιέχα μπορεί να ανανεώσει τη σύνθεση με τους παίκτες επιπέδου των Bakka, Gomez, Peña, Ekambi και Mori. Η Βιγιαρεάλ θα είναι πιθανώς πιο ενεργητική από την Μπέτις.

Πρόβλεψη

Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι υπερέχουν τους φιλοξενούμενους στην ποιότητα του παιχνιδιού. Το κίτρινο υποβρύχιο είναι πιο αποτελεσματικό τόσο σε επίθεση (11,31 έναντι 7,98 xG) όσο και σε καταστροφή (7,29 έναντι 10,67 xGA). Σκόραρε σε κάθε ένα από τους 6 αγώνες του τρέχοντος πρωταθλήματος (η Μπέτις δίκαια δεν άνοιξε την άμυνα της Οσασούνα με 0,33 xG) και αμύνθηκε άψογα σε όλους τους αγώνες του Σεπτεμβρίου, επιτρέποντας στους αντιπάλους να δημιουργήσουν πιθανότητες σκορ μόνο σε 1,47 xG συνολικά. Είναι λιγότερο από την Μπέτις – σε κάθε μία από τις φθινοπωρινές αναμετρήσεις (1,94, 2,2 και 1,49). Η σειρά win-win της Βιγιαρεάλ σίγουρα θα επεκταθεί.

Στόχοι; Η επίθεση της Μπέτις είναι αποδυναμωμένη από τις απώλειες προσωπικού και δεν εντυπωσιάζει στα εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ η άμυνα της Βιγιαρεάλ, με επικεφαλής τον πιο έμπειρο Αλμπίολ, έγινε καλοστημένη, κέρδισε δύναμη και υπερασπίζει με ασφάλεια τον τερματοφύλακα Asenho. Μπορεί να υποτεθεί ότι οι φιλοξενούμενοι από την Ανδαλουσία δεν θα πετύχουν περισσότερα από 1 γκολ, αλλά η Βιγιαρεάλ δεν θα υπερβεί τον κανόνα των 2 γκολ, ειδικά αν βάλεις τον Chukvueze στον πάγκο για περιστροφικούς λόγους. Αυτές οι ομάδες δεν έχουν σημειώσει περισσότερα από 3 γκολ σε 9 από τις 10 προηγούμενες προσωπικές συναντήσεις και είναι πιθανό να παίξουν το μέσο για την Ισπανία σύνολο των γκολ. Η δωρεάν μας πρόβλεψη για τον αγώνα είναι: νίκη της Βιγιαρεάλ με χάντικαπ +0,5 και το σύνολο είναι κάτω από 3,5 με απόδοση 1,94.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *