The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αναλυτική πρόγνωση για τον αγώνα Ιταλία – Ισπανία στις 27/6/2016 στις 19:00

Italy-Spain-27.06

Η Ισπανία έχει χάσει 3 από τα 6 τελευταία παιχνίδια στα μεγάλα τουρνουά, έχοντας χάσει 9 γκολ σε αυτά. Είναι τόσο άψογη η άμυνα της κόκκινης φούριας, αφού μόλις για ένα γκολ της Ιταλίας δίνουν απόδοση 1,75; Δύσκολα.

Απόλυτος έλεγχος της μπάλας πραγματικά επιτρέπει στους Ισπανούς να κερδίζουν ξηρές νίκες πάνω στις ομάδες χαμηλού και μεσαίου επιπέδου. Για παράδειγμα, πάνω στην Τουρκία στο δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων (3:0): οι Τούρκοι απλά δεν μπορούσαν να πάρουν την μπάλα, βασανιζόντουσαν για να πάρουν την μπάλα, γι’ αυτό για αποτελεσματικές αντεπιθέσεις απλά δεν έφταναν οι δυνάμεις. Αλλά όταν η ομάδα του Del Bosque έχει να αντιμετωπίσει πιο εξειδικευμένο αντίπαλο, ο οποίος ξέρει όχι απλά να βάλει το λεωφορείο, αλλά ορθώς να μεταβαίνει από την άμυνα στην επίθεση – όλη η ισπανική άμυνα αρχίζει να πέφτει.

Το τελευταίο ματς εναντίον της Κροατίας είναι η σαφέστερη απόδειξη. Οι Ισπανοί παραδοσιακά ελέγχανε την μπάλα πολύ, όμως οι Κροάτες και με 32% κατοχής της μπάλας κατάφεραν να σκοράρουν δύο γκολ και να δημιουργήσουν ακόμα μερικές ευκαιρίες για γκολ (π.χ., το σουτ του Ρακίτιτς στο δοκάρι). Με την ευκαιρία, για πρώτη φορά σε 16 χρόνια οι Ισπανοί έχασαν πάνω από 1 γκολ ανά αγώνα στο Euro. Το παράδειγμα των Κροατών θα πρέπει να ενθαρρύνει τους παίκτες της Ιταλίας. Και το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τη Τσεχία; Ακόμα και μέτρια ομάδα της Τσεχίας, η οποία κατείχε την μπάλα λιγότερο από 33% του χρόνου, έλαβε εκατό τοις εκατό πιθανότητα στο δεύτερο ημίχρονο. Δυστυχώς, έσφαλε η εφαρμογή.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 η Ισπανία δέχθηκε 7 γκολ σε 3 αγώνες, παίζονται στο μηδέν μόνο με αδύναμη Αυστραλία; Στα προκριματικά για το Euro-2016 οι Ισπανοί έχασαν από τη Σλοβακία 2:1, και δύο φορές ως εκ θαύματος δεν έχασαν από την Ουκρανία.

Με λίγα λόγια, η τάση των ξηρών νικών της Ισπανίας έχει σημασία πιο πολύ στους αγώνες ενάντιων των μέτριων ομάδων. Οι σπουδαίες ομάδες γνωρίζουν πώς να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ και να σκοράρουν, κατέχοντας την μπάλα μόνο 30-35% του χρόνου παιχνιδιού. Οι Ιταλοί έχουν εξοικειωθεί σε αυτή την τέχνη μερικές δεκαετίες νωρίτερα απ’ τους Ισπανούς με την απόλυτη κατοχή μπάλας.

Οι παίκτες του Conte στο Euro 2016 έχουν ήδη συναντηθεί με πολύ εξειδικευμένη και τεχνική ομάδα που θέλει να κρατάει την μπάλα πολύ καιρό. Κατοχή των Βέλγων πέρναγε μερικές φορές 60%, ακρίβεια της μετάδοσης ήταν 90%, αλλά το αποτέλεσμα είναι νίκη της Ιταλίας 0:2, απολύτως άξια και φυσική. Οι Ιταλοί δούλευαν στην άμυνα υπομονετικά και αποτελεσματικά έτρεχαν σε αντεπιθέσεις, χρησιμοποιώντας μόνο 2-3 πάσες. Γρήγορες αντεπιθέσεις, οι οποίες λειτουργούν άψογα στο Conte, είναι το καλύτερο όπλο κατά του αργού ελέγχου της μπάλας των Ισπανών. Είμαι βέβαιος ότι η Ιταλία δε θα μείνει χωρίς τις επικίνδυνες στιγμές στο παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία. Και γενικώς, έχετε δει τους αγώνες της Ισπανίας; Ο Πικέ, Ράμος, De Gea, Juanfran, Alba ακόμη και ο Busquets – όλοι τους κάνουν ανεπίτρεπτα πολλά λάθη στην άμυνα, φέρνοντας επικίνδυνες στιγμές στο δικό τους δίχτυ. 1,75 στο γκολ της Ιταλίας στην εστία των Ισπανών είναι πολύ νόστιμη απόδοση.

Η κόκκινη φούρια του Del Bosque είναι η χειρότερη ομάδα της φάσης των ομίλων του Euro-2016 στον αριθμό διεκδικήσεων της μπάλας. Δεν θέλουν τα παιδιά να δουλεύουν σκληρά στην καταστροφή, ενώ τους Ιταλούς δε θα νικήσεις εάν δε λερωθείς.

Και είναι στερεότυπο ότι η Ιταλία παίζει με λεωφορείο. Με τον Κόντε η ομάδα παίζει από την άμυνα, αλλά δημιουργεί περισσότερες επικίνδυνες στιγμές από κάποια άλλη επιθετική ομάδα. Κινητικότητα, πίεση, φανταστική ικανότητα για εργασία και αφοσίωση, αστραπιαία μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση – όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά της ιταλικής ομάδας του Κόντε και είναι πολύ αποτελεσματικά σε αγώνες κόντρα σε ομάδες στυλιστικά κοντινές στην Ισπανία. Το παιχνίδι κατά του Βελγίου επιβεβαίωσε αυτό. Ομοίως και με παρόμοιο σύστημα 3-5-2 παίζει συχνά η Γιουβέντους, έχουμε δει το αποτέλεσμα – παραλίγο να χτυπήσουν την Μπάγερν του Γκουαρντιόλα, η οποία παίζει σε έλεγχο της μπάλας, και στις αντεπιθέσεις της η Juve σημείωσε 4 γκολ σε 2 παιχνίδια. Εν πάση περιπτώσει, με το σημερινό προπονητή η Ιταλία σκόραρε ένα γκολ σε κάθε ένα από τους 13 επίσημους αγώνες (τον αγώνα κατά της Ιρλανδίας. που δεν επηρέαζε τίποτε και πραγματοποιήθηκε με βοηθητική σύνθεση, δεν λαμβάνω υπόψη).

Στο νικηφόρο Euro 2012 η εθνική Ισπανίας δεν έχασε ούτε μία μπάλα στα πλέι-οφ, αλλά σε 4 χρόνια τα μεγάλα μυαλά του ποδοσφαίρου έδωσαν απάντηση στο ερώτημα «πώς να κερδίσεις το παιχνίδι, αν ο αντίπαλος ελέγχει την μπάλα 70% του χρόνου». Η δυνατή σε αντεπίθεση και δραστήρια Ατλέτικο, η οποία έχει αποκλείσει την Μπάγερν και την Μπαρτσελόνα από το Champions League, απέδειξε την ευπάθεια της τακτικής που χρησιμοποιεί ο Del Bosque στην εθνική Ισπανίας. Νομίζω ότι η Ιταλία θα δώσει σοβαρή μάχη και θα εκπλήξει όσους περιμένουν μια άλλη ξηρή νίκη των Ισπανών.

Εν πάση περιπτώσει, οι αποδόσεις για γκολ στον αγώνα Ιταλία – Ισπανία είναι εξαιρετικά υψηλές, αλλά εγώ θα περιοριστώ με το στοίχημα στο γκολ της Ιταλίας με ελκυστική απόδοση 1,75.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *