The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ρόμα εναντίον Αταλάντα: πρόβλεψη για τον αγώνα

Roma-Atalanta-25.09b

Πρωτάθλημα Ιταλίας

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 8:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Stadio Olimpico

Προτεινόμενο στοίχημα: νίκη της γηπεδούχου με απόδοση 2,19

Από το 2015, για 5 συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας, η ρωμαϊκή Ρόμα δεν μπορεί με τίποτα να νικήσει τους απρόσκλητους φιλοξενούμενους από το Μπέργκαμο. Ούτε ο Γκαρσία, ούτε ο Σπαλέττι ούτε ο Ντι Φραντσέσκο ήταν ικανοί να ευχαριστήσουν το μητροπολιτικό κοινό με τη χαρά των νικών επί της Αταλάντα. Μόνο μία νίκη τις τελευταίες 9 προσωπικές συναντήσεις και αυτή βασανισμένη. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να ξαναγράψουν την ιστορία.

Ρόμα

Αυτή τη στιγμή το κοπάδι των λύκων φαίνεται να ‘ναι η ομάδα που μπορεί να νικήσει την ασταθή Αταλάντα. Ο Φονσέκα δεν έχει εξοικειωθεί ακόμη, αλλά τα αρχικά μερίσματα έχει ήδη επισημάνει. Η ομάδα του δεν μπόρεσε να νικήσει τη Τζένοα στον 1ο γύρο (αν και το άξιζε πλήρως), με δυσκολία, αλλά  άντεξε στο ρωμαϊκό ντέρμπι με τη Λάτσιο, παρόλα αυτά, αποκαλύφτηκε πραγματικά στις ακόλουθες μάχες με τις Σασσουόλο, Μπασάκσεχιρ και Μπολόνια, νικώντας και τις τρεις με αυτοπεποίθηση και απόλυτη επιχειρηματικότητα.

Το κύριο όπλο του Φονσέκα είναι η φαρδιά και υψηλής ταχύτητας επίθεση. Έχοντας δημιουργήσει ζώνη υποστήριξης από τον Veretu και τον Kristante, η επιθετική γραμμή έχει την εξής εμφάνιση: Kluivert και Μκιταριάν είναι ακραίες πτέρυγες με υπέροχο πέρασμα, ο Pellegrini είναι δημιουργικός στο κέντρο και ο Dzeko είναι στην αιχμή. Υπάρχουν ακόμα ο Pastore, ο Kalinich και ο φιλόδοξος Zanolo, ικανοί να ενισχύσουν την επίθεση ανά πάσα στιγμή. Έτσι, οι Ρωμαίοι σκόραραν και στους 5 αγώνες της τρέχουσας σεζόν, συνολικά 14 φορές.

Μπεργκαμάσκι

Θα μπορέσουν οι Μπεργκαμάσκι να εξαλείψουν την επιθετική δύναμη των λύκων; Δύσκολα. Η άμυνα της Αταλάντα δεν φημιζόταν και πριν για την πρακτικότητα της, κάνοντας συχνά λάθη στην εστία της. Είναι όμως τρομακτικό το γεγονός ότι οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων φαίνονται αβοήθητοι ακόμη και σε αγώνες με λιγότερο εξειδικευμένες ομάδες, όπως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή SPAL. Η ομάδα του Γκασπερίνι επιτρέπει απίστευτα πολλά στον αντίπαλο στο τέρμα της, συχνά κάνει λάθη, για τα οποία πληρώνει με πολλά χαμένα γκολ. Η Ρόμα και την περασμένη σεζόν βασάνιζε την άμυνα της Αταλάντα όπως ήθελε… Είναι δύσκολο να φανταστούμε τι μπορεί να γίνει τώρα;

Πολλοί θα πουν ότι οι Μπεργκαμάσκι, όπως και στα προηγούμενα πρωταθλήματα, θα παίξουν θαρραλέα στην επίθεση και δεν θα χάσουν, καθόλου χάρη σε αποτελεσματικό παιχνίδι από πίσω, αλλά αντιθέτως λόγω ισχυρού και καλά υπολογισμένου παιχνιδιού μπροστά. Ίσως έτσι, αλλά έχω την τάση να πιστεύω ότι οι φιλοξενούμενοι που σκίζονται σε 2 μέτωπα μπορούν να καούν. Η ομάδα Γκασπερίνι δεν έχει παίξει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο με την έντασή του δεν μπορεί να συγκριθεί με το γνωστό στους Μπεργκαμάσκι το Γιουρόπα Λιγκ. Μετά το ντροπιαστικό 0:4 στο Ζάγκρεμπ, η Αταλάντα παραλίγο να καεί εντός έδρας με τη Φιορεντίνα, αλλά θριάμβευσε στο τέλος. Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά δύσκολο και πλούσιο, γεγονός που δεν επιτρέπει στην ομάδα να ξεκουραστεί καλά. Ασφαλώς η Αταλάντα δεν ανησυχεί και τόσο για το ταξίδι στη Ρώμη ως η επικείμενη μονομαχία στο Τσάμπιονς Λιγκ ενάντια στην Σαχτάρ του Ντόνετσκ, ήττα στην οποία ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Πρόβλεψη

Πιστεύω ότι τελικά η Ρόμα θα καταφέρει να επιτύχει την πολυαναμενόμενη νίκη επί της εξαιρετικά άβολη, σε χαρτί, Αταλάντα. Το έργο του Φονσέκα αρχίζει να γίνεται αισθητό και η ομάδα του γίνεται όλο και πειστικότερη από τον αγώνα σε αγώνα. Η Αταλάντα με δυσκολία κέρδισε νίκη στις «βιολέτες», δικαιολογημένα έχασε από τη Τορίνο και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και είναι απίθανο να σωθεί στη Ρώμη.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *