The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Ρίο Άβε εναντίον Σπόρτινγκ Λισαβόνας: πρόβλεψη για τον αγώνα

РиуАве-Спортинг-05.05

Πρωτάθλημα Πορτογαλίας

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021, 11:15 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Estádio dos Arcos

Η Πορτογαλία αποφάσισε να δημιουργήσει ανταγωνισμό για το Champions League. Το ίδιο βράδυ, όταν η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης θα καθορίσουν τον δεύτερο φιναλίστ του κύριου ευρωπαϊκού κυπέλλου στο Λονδίνο, στα δυτικά της ηπείρου, η Ρίο Άβε θα παίξει με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Θα κάνουν ένα ακόμη βήμα οι φιλοξενούμενοι από τη Λισαβόνα για να κερδίσουν τον τίτλο;

Η Ρίο Άβε έπεσε απότομα αυτή τη σεζόν

Η Ρίο Άβε στο τελευταίο Champions League ήταν «πρωταθλήτρια της υπόλοιπης Πριμέρα», τελείωσε πίσω από το τοπ-4 συνηθισμένων ηγετών. 15 νίκες και 55 βαθμοί σε 34 αγώνες που παίχτηκαν –  εξαιρετικό αποτέλεσμα για μια μάλλον μετριοπαθής ομάδα, η οποία συνήθως έκανε θόρυβο κυρίως σε κύπελλα. Επιπλέον, πολύ λίγο δεν έφτασε για να εμποδίσει την ίδια τη Μίλαν να προκριθεί στη φάση των ομίλων του Europa League το φθινόπωρο, οι Ιταλοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία των πέναλτι. Όμως, ίσως, το γεγονός ότι η σεζόν άρχισε νωρίς, που συνδέονται με την πρόκριση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, επηρέασε ολόκληρη τη σεζόν στο σύνολό της. Κατάφεραν να παίζουν καλά μόνο σε μικρά τμήματα. Αλλά την άνοιξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, από τις 14 Μαρτίου, η ομάδα αδυνατούσε να κερδίσει. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι και πάλι η ζώνη υποβιβασμού είναι κοντά. 0-0 με την Portimonense έγινε το 8ο παιχνίδι χωρίς νίκη.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι κοντά στην επιτυχία που περίμενε εδώ και δεκαετίες

Τα «λιοντάρια» το 2000 και το 2002 κατάφεραν να κερδίσουν τίτλους πρωταθλήματος, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 18. Αλλά μετά, για σχεδόν 20 χρόνια, ο σύλλογος από τη Λισαβόνα βρισκόταν στη σκιά. Και ακόμη και το «ασημί» δεν έχει κερδηθεί από το 2016. Για να το αλλάξει αυτό, δελέασαν τον Ρούμπεν Αμορίμ από την Μπράγα κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Στην αρχή ο νεαρός προπονητής δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση, και η ομάδα από την πρωτεύουσα τερμάτισε 4η. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «χάλκινο» πήραν οι «αρχιεπίσκοποι», η ομάδα από την οποία αγοράστηκε ο τεχνικός. Οι σύλλογοι κέρδισαν ίσους βαθμούς, 60 ο καθένας, αλλά η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε χειρότερους επιπλέον δείκτες. Αλλά τώρα αυτή η ηγετική κίνηση δικαιολογείται: υπό την ηγεσία του Ρούμπεν Αμορίμ τα «λιοντάρια» κατέλαβαν την ηγεσία για σχεδόν όλο το χρόνο και την κρατούν. Αλλά πρέπει να αντέξουν μέχρι να εκδοθεί ο τίτλος. Τον Απρίλιο σημειώθηκαν αρκετά λάθη: 3 αποτελεσματικές ισοπαλίες σε 4 γύρους. Μετά κατάφεραν να νικήσουν «ξηρά» τόσο την Μπράγκα όσο και την Νασιονάλ.

Προηγούμενοι αγώνες

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν έχει κερδίσει 4 αγώνες στη σειρά. Στην αρχή υπήρχαν 2 νίκες της Ρίο Άβε, το 2020 και το 2021 οι αγώνες έληξαν με ισοπαλίες (και τις δύο φορές 1-1).

Πρόβλεψη

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας προχωρά ολοταχώς προς το τίτλο στο πρωτάθλημα, και η Ρίο Άβε δεν μπορεί σίγουρα να βάλει τρικλοποδιά. Περιμένουμε τη νίκη των φιλοξενούμενων από τη Λισαβόνα (απόδοση 1,75).


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *