The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πρόβλεψη για τον αγώνα Ουκρανία – Πολωνία στις 21/6/2016, 19:00

Ukraine-Poland-21.06

Το τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων η εθνική Ουκρανίας θα παίξει στο Μαρσέιγ στο Ποδηλατοδρόμιο κατά της εθνικής Πολωνίας. Οι εταιρίες στοιχημάτων όπως και οι περισσότεροι οπαδοί βγάζουν την ενδεκάδα του Φομένκο σαφές αουτσάιντερ. Εάν πραγματικά πιστεύετε ότι ο Lewandowski και οι συνεταίροι θα κερδίσουν αυτό τον αγώνα, μη συνεχίζετε να διαβάζετε αυτή την πρόβλεψη, δεν θα βρείτε εδώ ουσιαστικά επιχειρήματα. Ο μόνος σημαντικός παράγοντας είναι η προαίσθησή μου, που δεν με απατάει σε όλο το τουρνουά.

H εθνική Ουκρανίας είναι η πρώτη ομάδα που θα εγκαταλείψει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Κατά τη γνώμη μου η αποτυχία της ουκρανικής ομάδας ευθύνεται κυρίως στο προπονητικό επιτελείο με επικεφαλή τον Φομένκο, το οποίο ετοίμαζε την ομάδα με μοναδικό στόχο – να μην χάσει γκολ. Εάν είμαστε τυχεροί θα σκοράρουμε. Για όλο το 2013 υπήρχε μόνο ένα παιχνίδι της εθνικής Ουκρανίας, που θα μπορούσε να ονομαστεί παιχνίδι – με τους Γάλλους εντός έδρας τους, ενώ όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν μια παρωδία του ποδοσφαίρου. Ή μήπως κάνω λάθος; Κατά τη δεύτερη σύνθεση της Ισπανίας έχασαν στο Κίεβο, με σκορ 0:1.

Γιατί λοιπόν με όλα τα αρνητικά γύρω στην ουκρανική ομάδα πιστεύω στο γεγονός ότι τουλάχιστον δε θα χάσει; Πρώτα απ’ όλα τα παιδιά του Φομένκο δεν είναι παίκτες της γειτονιάς. Άψογα εκτελούσαν τους στόχους του τεχνικού επιτελείου, έπαιζαν κυρίως στην καταστροφή παρά στη δημιουργία των πιθανοτήτων των γκολ, ας το πούμε έτσι: τηρούσαν τη φιλοσοφία που οδήγησε στο πουθενά. Δέχτηκα στα προκριματικά λίγα γκολ, αλλά και δε σκόραραν πολλά. Πιστεύετε στον τελικό γύρο κατά της Πολωνίας, η οποία προκρίθηκε στους 16, θα παίξουν άμυνα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του τεχνικού; Συμφωνώ με όσους ρισκάροντας στοιχηματίζουν στο όβερ 2,5, δεν έχουν τι να χάσουν, αλλά οι Ουκρανοί είναι υποχρεωμένοι να σκοράρουν με 4 παθητικά γκολ.

Ό,τι και να πουν, οι Ουκρανοί ξέρουν να παίξουν εναντίον των Πολωνών: σε έξι προσωπικές αναμετρήσεις η Ουκρανία έχει χάσει μόλις μία φορά στα προκριματικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 (1:3). Το επίπεδο της ομάδας εκείνη την εποχή ήταν πολύ χαμηλότερο από ό, τι είναι σήμερα. Επόμενα παιχνίδια δίνουν περισσότερη σιγουριά ότι οι Ουκρανοί δε θα χάσουν: 1:1, 1:1, 1:3, 1:0, όπου η Ουκρανία έχει κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια. Θυμηθείτε τη μαγευτική νίκη στη Βαρσοβία – 1:3. Ισοπαλία εγγυάται στους Πολωνούς τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Είναι απίθανο οι Γερμανοί να χάσουν την ευκαιρία να προκριθούν από την πρώτη θέση κατά της καθόλου ισχυρής Βόρειας Ιρλανδίας.

Η εθνική Πολωνίας έπαιξε αρκετά καλά στους προκριματικούς αγώνες, αρχίζοντας με την νίκη επί του Γιβραλτάρ 7:0, τέσσερα γκολ έβαλε μόνο ο Lewandowski, αλλά την ίδια στιγμή στον επαναληπτικό αγώνα κατάφεραν να χάσουν, αν και κέρδισαν με την συντριπτική νίκη στο δεύτερο παιχνίδι 8:1. Με την απροσδόκητη νίκη οι Πολωνοί ευχαρίστησαν τους οπαδούς τους, όταν νίκησαν τους Γερμανούς με σκορ 2:0, αλλά στο παιχνίδι εντός έδρας της η Γερμανία έχει επικρατήσει 3:1. Άλλες ήττες δεν είχε Πολωνία στους προκριματικούς αγώνες, σημείωσε τρεις ισοπαλίες και τρεις νίκες.

Η εθνική Ουκρανίας έχει κίνητρο: να ολοκληρώσει άξια την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, όταν οι Πολωνοί ήδη έχουν προκριθεί στα πλέι-οφ. Τα ίδια στατιστικά στοιχεία του τουρνουά δείχνουν ότι η ουκρανική ομάδα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των Πολωνών, αν και όχι πολύ μεγάλο. Να σας υπενθυμίσω, ότι στους εφτά προσωπικούς αγώνες με την Πολωνία η Ουκρανία έχει προβάδισμα ενός γκολ – 8: 7.

Η εθνική Ουκρανίας έδειξε χαρακτήρα στον αγώνα κατά της Γερμανίας. Κατά το πρώτο ημίχρονο ήταν φανερό. Τι υπολόγιζε ο Φομένκο, όταν γύρισε το παιχνίδι της εθνικής στο δικό της μισό του γηπέδου; Αντεπιθέσεις δεν λειτουργούσαν. Η Βόρεια Ιρλανδία κέρδισε τακτικώς, το σχέδιο του πρώτου νούμερου και του ελέγχου της μπάλας δεν λειτούργησε. Δεν ξέρει η Ουκρανία να παίξει με τον πρώτο αριθμό. Κατά της Πολωνίας, είμαι βέβαιος, θα δούμε διαφορετικό παιχνίδι, πιο βολικό για το όφελος της ουκρανικής ομάδας. Και μην ξεχνάτε ότι στο τουρνουά καμία νίκη του φαβορί δεν ήταν σίγουρη.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *