The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πρόβλεψη για τον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Στόουκ Σίτι

ManchesterUnited-Stoke-15.01

Πρωτάθλημα Αγγλίας

Ολντ Τράφορντ

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, 10:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Προτεινόμενο στοίχημα: φιλοξενούμενοι +2 με απόδοση 1,81

Η Στόουκ υποβαθμίστηκε τρομερά σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Στους 22 γύρους της περασμένης σεζόν σημείωσε 8 βαθμούς περισσότερο, σκόραρε 5 γκολ περισσότερα και έχασε 13 γκολ λιγότερο. Η σύνθεση για αυτή τη περίοδο δεν έχει αλλάξει πολύ, αλλά τα αποτελέσματα έχουν επιδεινωθεί σημαντικά. Ποιος είναι ο λόγος; Νομίζω φταίει ο προπονητής. Ο Χιουζ έχει εξαντλήσει τον εαυτό του σ’ αυτό το σύλλογο. Είναι πιθανό οι παίκτες “βοήθησαν” τον προπονητή να φύγει με τα αρνητικά τους αποτελέσματα. Σε τέτοιες σκέψεις με ώθησε ο αγώνας του Κυπέλλου εναντίον της Κόβεντρι, μετά τον οποίο τον Χιουζ επιτέλους απολύσανε – οι αγγειοπλάστες εκεί κάνανε παιδικά λάθη στην άμυνα, χάνανε τις ωραίες στιγμές στις πύλες τους…

Η αλλαγή του προπονητή είναι πάντα επαναφόρτιση των μπαταριών, συναισθηματικό κούνημα και, κατά κανόνα, η βελτίωση των αποτελεσμάτων τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Η Στόουκ ήταν άτυχη, ότι ο πρώτος της αγώνας χωρίς τον Χιουζ θα είναι αντικειμενικά δύσκολος, αλλά τουλάχιστον οι αγγειοπλάστες είναι στη θέση να δώσουν μάχη στο Ολντ Τράφορντ. Αλλά όλα μπορούν να συμβούν – παρά την προφανή διαφορά στην τάξη, η Στόουκ κέρδιζε βαθμούς από τη Μάντσεστερ σε κάθε μία από τις 3 τελευταίες προσωπικές συναντήσεις. Από το 2015 οι ομάδες έχουν συναντηθεί 6 φορές, και μόλις μία φορά οι «κόκκινοι διάβολοι» γιόρτασαν τη νίκη.

Τα νέα της Στόουκ δεν περιορίζονται μόνο στην απόλυση του Χιουζ. Έτσι, στην ομάδα επέστρεψε ο Bojan, τη δεξιά πτέρυγα άμυνας ενισχύθηκε με τον Bauer, γιάτρεψαν τα τραύματά τους ο Peters, Johnson και Shawcross (και οι τρεις είναι υπό ερώτηση, αλλά θεωρητικά μπορούν ήδη να παίξουν). Παρόλο που οι προηγούμενοι αγώνες αναπτύχθηκαν ανεπιτυχές, οι ορισμένοι παίκτες – Crouch, Allen, Zuma – φάνηκαν εξαιρετικοί. Αυτή η Στόουκ έχει αρκετή τάξη για να αγωνιστεί με οποιαδήποτε ομάδα της Premier League και η αλλαγή του προπονητή θα βελτιώσει σίγουρα τα αποτελέσματα.

Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρέπει να παραδεχτούμε, είναι πλέον μακριά από την κορυφαία της φόρμα. Στους τελευταίους 4 αγώνες της Premier League υπήρχε μόνο 1 νίκη. Αποκλεισμός από το Λιγκ Καπ. Τα αγωνιστικά προβλήματα είναι τα ίδια – η έλλειψη οξύτητας μπροστά, ειδικά όταν ο αντίπαλος παίζει στην άμυνα (η Στόουκ, κατά πάσα πιθανότητα, θα κάνει ακριβώς αυτό). Και η περίφημη άμυνα της Μάντσεστερ άρχισε να χαλάει.

Τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαμπε, ο Lukaku σκόραρε με το κιλό και οι «κόκκινοι διάβολοι» σημείωσαν πολλές όμορφες μεγάλες νίκες. Ωστόσο, σταδιακά η ομάδα του Μουρίνιο απόκτησε το γνωστό σχήμα και έπαψε να κερδίζει με μεγάλα σκορ. Έτσι, από τον Οκτώβριο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει 8 από 15 αγώνες της Premier League, οι μισές νίκες έχουν κερδηθεί ελάχιστα, άλλες τρεις η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε ακριβώς με 2 γκολ, και μόνο η Νιούκαστλ ηττήθηκε 4:1. Αυτή η στατιστική μας επιτρέπει να πούμε ότι η πιθανότητα μιας μεγάλης (3+ μπάλες) νίκης των γηπεδούχων υπερεκτιμάται. Ακόμη και η Μπράιτον, Μπόρνμουθ και Σαουθάμπτον κατάφεραν να κρατήσουν το χάντικαπ +1,5 στο Ολντ Τράφορντ, υποθέτω ότι θα το καταφέρει και η Στόουκ.

 


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *