The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πρόβλεψη για τον αγώνα Γερμανία – Γαλλία στις 7/7/2016 στις 22:00

Germany-France-07.07

Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 η εθνική Γερμανίας έχει καταστρέψει τους οικοδεσπότες τουρνουά τους Βραζιλιάνους 7:1. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μετά από μόλις δύο χρόνια: ξανά ο ημιτελικός και ξανά οι αντίπαλοι είναι οι οικοδεσπότες, που θεωρούνται τα βασικά φαβορί του πρωταθλήματος, αλλά δεν είναι πολύ πειστικοί στο παιχνίδι.

Νομίζω ότι οι Γερμανοί και πάλι θα τα καταφέρουν. Σε κάθε περίπτωση, την ομάδα του Γιοαχίμ Λεβ θεωρώ φαβορί του ημιτελικού. Δικαιολογώ.

Η Γερμανία πραγματοποιεί το Euro-2016, όπως απαιτείται από τους τρέχοντες παγκόσμιους πρωταθλητές. Μέχρι τα προημιτελικά έφτασαν χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς να δεχτούν ούτε ένα γκολ σε 6 ώρες χρόνου του παιχνιδιού. Στους 16 έφαγαν κιμά τους Σλοβάκους (3:0). Στους 8 ξεπέρασαν τους δύσκολους για τον εαυτούς τους Ιταλούς, την πιο οργανωμένη και τακτικά έμπειρη ομάδα του τουρνουά (θα έπρεπε να κερδίσουν ακόμα στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά χάλασε τα πάντα ο Boateng, ο οποίος έφερε το πέναλτι από το πουθενά). Έτσι, η Γερμανία έχει κερδίσει 14 από τα τελευταία 18 παιχνίδια σε μεγάλα τουρνουά (14-3-1).

Η Γαλλία στο τουρνουά δεν έχει νικήσει ακόμα αντιπάλους επιπέδου της Ιταλίας. Στους 16 – βαριά νίκη επί της μέτριας Ιρλανδίας (2:1). Στους 8 νίκησε την Ισλανδία (όχι κορυφαίος αντίπαλος), αλλά κατάφερε να χάσει 2 γκολ. Στον όμιλο δεν έχει κερδίσει ούτε μία σαφή νίκη: ισοπαλία με την Ελβετία, νίκη επί της Αλβανίας και Ρουμανίας χάρη στο γκολ στα τελευταία λεπτά. Καθόλου πειστική.

Υπάρχει κοινοτοπία: η επίθεση κερδίζει τα παιχνίδια, η άμυνα κερδίζει τα πρωταθλήματα. Οπτική επιβεβαίωση: η Γερμανία στο νικηφόρο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 δέχτηκε μόλις 4 γκολ σε 7 αγώνες (0,57 ανά αγώνα κατά μέσο όρο), η Ισπανία στα νικηφόρα Euro 2012 και Euro 2008 – 4 γκολ σε 12 παιχνίδια (0,33), η ίδια Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 – 2 γκολ σε 7 αγώνες (0,29). Με απλά λόγια, πρωταθλήτρια γίνεται συνήθως η ομάδα που αμύνεται καλά.

Η Γερμανία στους 5 αγώνες στο Euro 2016 έχασε μόνο ένα γκολ, και αυτό από το πέναλτι (0,2). Ενώ η Γαλλία σε 5 αγώνες δέχτηκε 4 γκολ (0,8), και δεν έπαιξε ποτέ στο μηδέν στα πλέι-οφ. Πάρα πολύ, σαν για μια πιθανή πρωταθλήτρια. Η Ισλανδία χτύπησε 5 φορές της εστία του Lloris, που κοιτούσε η άμυνα;

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της Γερμανίας είναι μια επιπλέον ημέρα ανάπαυσης – το  προημιτελικό τους οι Γερμανοί έπαιξαν μια μέρα νωρίτερα από τη εθνικής Γαλλίας. Καλό είναι και το γεγονός ότι η Γερμανία είναι πολύ σταθερή διανοητικά, κέρδισε 6 από τις τελευταίες 6 σειρές πέναλτι (εκεί μπορεί να φτάσει, σύμφωνα με τους 8), δύο φορές οδήγησε στη νίκη στην παράταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Στη Γαλλία ασκείται μεγάλη πίεση, οι Βραζιλιάνοι σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό το λόγο δεν μπόρεσαν να κερδίσουν το σπιτικό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι Γερμανοί παίζουν και κερδίζουν πιο πειστικά. Οι Γάλλοι αμύνονται χειρότερα και χάνουν περισσότερο, ενώ δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικοί μπροστά από την εστία του αντιπάλου. Νομίζω, ότι η γερμανική μηχανή είναι πιο δυνατή από την ομάδα του Deschamps σήμερα, και η σημασία του παράγοντα της έδρας δεν πρέπει νε υπερεκτιμάται – οι Γερμανοί έχουν ένα μήνα στη Γαλλία, και η τρομερή υποστήριξη του πλήθους δημιουργεί πρόσθετη πίεση στους Γάλλους παίκτες. Το παιχνίδι της Γερμανίας με τη Βραζιλία πριν από 2 χρόνια είναι σαφέστερη απόδειξη.

Οι ομάδες συναντήθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στα προημιτελικά, και τότε κέρδισε τη Γερμανία (0:1). Στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί έχουν κερδίσει τα τελευταία 3 ματς κατά της Γαλλίας στα μεγάλα τουρνουά.

Στοιχηματίζω στο πέρασμα της Γερμανίας στο τελικό του Euro 2016, ακόμα και αποκλεισμός του Hummels δεν με φοβίζει – οι Γερμανοί έχουν κερδίσει το 72,5% των αγώνων χωρίς τον Hummels στο lineup, και μόνο το 60% με αυτόν (από την πρώτη εμφάνιση του Hummels στην εθνική). Η ομάδα του Deschamps απολύτως δεν εντυπωσίασε ακόμα και ενάντια στους αντιπάλους πολύ ασθενέστερους από την ομάδα του Λεβ. Η πρόβλεψή μου είναι: Η Γερμανία θα φτάσει στον τελικό με απόδοση 2,03.

Καλή τύχη!


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *