The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πρόβλεψη για τον αγώνα Βοσνία και Ερζεγοβίνη εναντίον Βέλγιο

Bosnia&Herzegovina-Belgium-07.10

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018

7/10/2017, 07:00 μ. μ. (ώρα Ελλάδας)

Προτεινόμενο στοίχημα: φιλοξενούμενη με χάντικαπ 0

Τόσο υψηλή απόδοση ακόμη και σε μηδενικό χάντικαπ της φιλοξενούμενης σχετίζεται βέβαια με την έλλειψη κινήτρων. Αυτό περιμένουν οι εταιρείες στοιχημάτων, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι Βέλγοι δεν θα έρθουν με την κύρια σύνθεση και δεν θα παίξουν με πλήρη ισχύ. Επειδή η εθνική Βελγίου έχει ήδη εξασφαλίσει το άμεσο εισιτήριο στο Μουντιάλ. Και από την άλλη πλευρά – η Βοσνία, η οποία προς το παρόν είναι δεύτερη στον όμιλο και έχει πολύ κίνητρο στους υπόλοιπους δύο αγώνες. Διακυβεύεται ένα πιθανό εισιτήριο στα πλέι οφ. Αλλά για μένα δεν ίσχυε ποτέ το επιχείρημα: “Θα κερδίσουν επειδή το χρειάζονται πιο πολύ, ενώ ο αντίπαλος δεν χρειάζεται τους βαθμούς πια”. Ως εκ τούτου, σε αυτή την κατάσταση θεωρώ δώρο Θεού την απόδοση 1,81 για το μηδενικό χάντικαπ της φιλοξενούμενης.

Το Βέλγιο ήρεμα και πρόωρα επιβεβαίωσε την κατάστασή της ως ισχυρότερης ομάδας του ομίλου και με σιγουριά προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο απευθείας. 8 αγώνες, 7 νίκες, μία τυχαία ισοπαλία, η διαφορά στο σκορ είναι 35-3. Στην κατηγορία των Βέλγων δεν υπάρχει όμοιος, και αν γι’ αυτούς το ματς αυτό θα είχε σημασία, θα πόνταρα στην καθαρή νίκη των φιλοξενουμένων. Φυσικά, ο προπονητής μπορεί να αφήσει να ξεκουραστούν μερικοί βασικοί παίκτες στις δύο τελευταίες συναντήσεις και να κοιτάξει τη νεολαία. Αλλά δεν πιστεύω ότι οι Βέλγοι πάνε στη Βοσνία για να χαρίσουν τους βαθμούς στον αντίπαλο. Για τους ηγέτες του ομίλου αυτό το ματς θα είναι ένα είδος φιλικού, στο οποίο χωρίς πίεση μπορούν να παίξουν διασκεδάζοντας και για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους με νίκη, αλλά και στο τέλος να φέρουν πρόσθετες μονάδες στο κοινό ταμείο του πίνακα συντελεστών UEFA. Πιστεύω ότι οι ηγέτες της εθνικής ομάδας θα εμφανιστούν στο γήπεδο, απλά για να μην χάσουν τον αγωνιστικό τόνο στο διάλειμμα των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων.

Ο αντίπαλος των Βέλγων δεν ήταν καθόλου τρομερός, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα αστέρι εκεί ο φόρβαρντ Έντιν Τζέκο. Προκριματικοί όμιλοι της Ευρώπης είναι 9, θέσεις στο πλέι οφ – 8, δεύτερη ομάδα ενός από τους ομίλου δεν θα μπει εκεί. Και ειλικρινά, θα ήθελα απ’ τον όμιλο Η να προκρινόταν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μόνο το Βέλγιο. Δεν έχει τι να κάνει στα πλέι οφ η ομάδα όπως η εθνική Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Τι νόημα θα είχε; Δύο ισοπαλίες με τους Έλληνες, εκτός έδρας ήττα από την Κύπρο, αυτό είναι το επίπεδο; Με όλο τον σεβασμό προς τον Έντιν Τζέκο και μερικούς άλλους ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας, δεν είναι αντίπαλοι για τους Βέλγους ακόμα και απολύτως χωρίς κίνητρο.

Πρόβλεψη

Στον πρώτο αγώνα, ο οποίος διεξήχθη για τους Βέλγους εντός έδρας, οι γηπεδούχοι χωρίς κανένα πρόβλημα νίκησαν τον αντίπαλο 4-0. Ακόμη και στην απουσία κινήτρων στην ενδεκάδα του Martinez, ακόμη και σε εκτός έδρας αγώνα εναντίον τέτοιου αντιπάλου, θα πιστέψω πιο εύκολα στη νίκη των Βέλγων, παρά στην επιτυχία των Βοσνίων. Οπότε το χάντικαπ στη φιλοξενούμενη (0) σε αυτόν τον αγώνα θεωρώ σχεδόν ακίνδυνη και πολύ λογική επιλογή.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *