The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αναλυτική πρόγνωση για τον αγώνα Πορτογαλία εναντίον Λετονία

portugal-latvia-13-11

Προκριματικά Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Φάση ομίλων

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, 9:45 μ.μ.

Στάδιο Αλγκάρβε

Συνιστώμενο ποντάρισμα: φιλοξενούμενοι +3 με απόδοση 1,95

Τους Πορτογάλους υπερτιμούν επειδή είναι: α) νυν πρωταθλητές Ευρώπης, β) έχουν κερδίσει τα τελευταία δύο ματς με συνολικό σκορ 12:0, γ) σ’ αυτούς παίζει ο Ρονάλντο. Τους φιλοξενούμενους από τη Λετονία δεν υπολογίζουν καθόλου – η απόδοση είναι δήθεν οι Λετονοί έχουν μαζέψει την ομάδα τους από την αγγελία…

Κατά τα τελευταία 20 χρόνια η εθνικής Λετονίας μόνο έναν επίσημο εκτός έδρας αγώνα έχασε με ταπεινωτικό σκορ (6:0 από την Ολλανδία). Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου οι Λετονοί έχουν πάει επίσκεψη σε όλες σχεδόν τις κορυφαίες ομάδες, όπως Ισπανία, Δανία, Σουηδία, Κροατία, Ελλάδα, Τσεχία, Τουρκία, Ισλανδία, Σλοβακία, Ελβετία, Ρωσία, Βέλγιο… Και πουθενά η Λετονία δεν επέτρεψε να νικηθεί πάνω από 4 γκολ και παραπάνω. Το χειρότερο που συνέβη ήταν η ήττα ακριβώς με 3 γκολ.

Μερικές φορές, ωστόσο, οι Λετονοί επιστρέφανε σπίτι με βαθμούς. Στο προηγούμενο προκριματικό γύρο, για παράδειγμα, ήταν σε θέση να παίξουν ισοπαλία με την Τουρκία (1:1), τη Τσεχία (1:1) και την Ισλανδία (2:2). Βασικά, εκεί οι Λετονοί έχασαν μόνο 1 από τα 5 ματς εκτός έδρας. Ήταν ήδη με το νυν προπονητή Pahars, ο οποίος κατάφερε να μάθει την ομάδα να παίζει αποτελεσματικό ποδόσφαιρο από την άμυνα και με αντεπιθέσεις.

Σκεφτείτε το: απόδοση 1,95 στο χάντικαπ +3 της ομάδας που τον τελευταίο χρόνο κατάφερε να αποφύγει την ήττα σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν είναι πάρα πολύ;

Ναι, η ομάδα της Πορτογαλίας είναι ισχυρή, ο Ρονάλντο, τα πάντα. Ωστόσο, μόνο τα τελευταία 9 χρόνια οι Πορτογάλοι σκόνταψαν στα εντός έδρας παιχνίδια με τη Φινλανδία, Κύπρο, Αλβανία (δύο φορές), Ισραήλ, Βόρεια Ιρλανδία.  Δύσκολα  νίκησαν το Λιχτενστάιν (2:1) και την Αρμενία (1:0). Γιατί η Λετονία είναι χειρότερη;

Οι Λετονοί υποτιμούνται λόγω της αποτυχίας στην έναρξη του προκριματικού γύρου. Ναι, χάσανε από την Ουγγαρία και τις Νήσους Φερόε, αλλά ήταν εντός έδρας παιχνίδια. Η σημερινή ομάδα της Λετονίας είναι πιο αποτελεσματική εκτός έδρας, όπου μπορεί να παίξει από την άμυνα και με αντεπιθέσεις. Στην άμυνα της Λετονίας υπάρχουν εκπαιδευμένοι παίκτες (ειδικότερα, πολύ έμπειρος αρχηγός Gorkshs), υπάρχει καλός τερματοφύλακας Vaņins. Οι παίκτες είναι σε θέση να βάλουν το λεωφορείο και να αντισταθούν σε κάθε ομάδα.

Στην αρχή της σεζόν δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την Πορτογαλία να δαπανηθεί πολύ προσπάθεια για να νικηθεί ο αντίπαλος. Αν και γενικά η Λετονία δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος να νικηθεί όπως προϋποθέτει η απόδοση 1,04 ή ό,τι άλλο δίνουν στη νίκη 1… Οι Λετονοί το 1995 έχουν έρθει στην Πορτογαλία – έχασαν μόνο 3:2.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η γραμμή δεν είναι καθόλου λογική. Η πιθανότητα ότι η Πορτογαλία θα κερδίσει 4+ γκολ δεν είναι υψηλότερη από 25%. Φαίνεται, ότι συμφέρει να πάρετε +3 στη Λετονία με απόδοση 1,95.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *