The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Άγιαξ εναντίον Ρόμα: πρόβλεψη για τον αγώνα

Аякс-Рома-08.04

Europa League – Προημιτελικός – Φάση 1 από 2

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021, 10:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας)

Άμστερνταμ Αρένα

Το Europa League, φυσικά, δεν έχει το ίδιο αστρικό σύνολο συμμετεχόντων όπως το Champions League. Όμως ακόμα κι εδώ θα υπάρχει τουλάχιστον στους προημιτελικούς κορυφαία, ονομαστικά, αναμέτρηση: η Άγιαξ θα φιλοξενήσει τη Ρόμα. Ένα τέτοιο ζευγάρι δεν θα χανόταν και στον κύριο ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Θα καταφέρουν οι Ολλανδοί στην έδρα τους στο Άμστερνταμ να εξασφαλίσουν χάντικαπ για τον εαυτό τους;

Η Άγιαξ δεν θέλει να περιοριστεί στις επιτυχίες στην εγχώρια σκηνή

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από μια μικρή πτώση κέρδισαν με σιγουριά την κατάσταση του συλλόγου νούμερο 1 στην Ολλανδία. Αλλά η αναπτυξιακή στρατηγική απαιτεί σοβαρή επιτυχία στους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Φυσικά, η πρόκριση του προπερασμένου έτους στους ημιτελικούς του Champions League ξεχωρίζει. Μετά από αυτό, δύο φορές στη σειρά, ήταν αδύνατο να ξεπεραστεί το εμπόδιο της φάσης των ομίλων, αυτή τη φορά παρενέβησαν η Λίβερπουλ και η Αταλάντα Όμως, έχοντας μετακομίσει στο Europa League, οι Ολλανδοί έχουν το εκατό τοις εκατό αποτέλεσμα εδώ. Στην αρχή σημειώθηκαν νίκες (2:1 δύο φορές) πάνω από τη Λιλ, και τον Μάρτιο μέσα σε 180 λεπτά η Άγιαξ κατάφερε να σκοράρει 5 αναπάντητα γκολ στην Young Boys.

Η Ρόμα ονειρεύεται το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στο τέλος μπορεί να καταλήξει χωρίς ευρωπαϊκά κύπελλα

Οι τζαλορόσι δεν λάμπουν στη Serie A. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ουσιαστικά ληφθεί η απόφαση απολύσεως του Paulo Fonseca. Είχε την ευθύνη να ανεβάσει το φιλόδοξο μητροπολιτικό κλαμπ στο τοπ- 4, επιστρέφοντας στο Champions League. Συγχωρήθηκε για την αποτυχία του την περασμένη σεζόν, αλλά τώρα οι «λύκοι» φαίνεται να έχουν πέσει εντελώς το 2021. Η ομάδα έχει μόνο 3 νίκες στους τελευταίους 9 γύρους. Επιπλέον, μετά από παύση για τις εθνικές ομάδες, δεν ήταν δυνατό να διατηρηθεί το προβάδισμα έναντι της  Σασουόλο, οι νεροβέρντι σημείωσαν ένα καθοριστικό γκολ στο 85ο λεπτό, καταλήγοντας με σκορ 2:2. Αυτός είναι ήδη ο τρίτος αγώνας στη σειρά που δεν κέρδισε η Ρόμα (πριν από τον σημειώθηκαν ήττες τον Μάρτιο από τη Νάπολι και την Πάρμα). Φαίνεται ότι τον Πορτογάλο σώζει από την απόλυση μόνο η επιτυχημένη πορεία στο Europa League. Στα πλέι οφ μέχρι στιγμής η Ρόμα συναντήθηκε μόνο με  πρώην παίκτες του Fonseca, πρώτη την Μπράγκα, και στους 16 η Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ως αποτέλεσμα, κατάφεραν πανεύκολα να νικήσουν και τους δύο συλλόγους, κερδίζοντας 4 νίκες από τις 4 πιθανές. Παρεμπιπτόντως, νίκη στο Europa League δίνει επίσης εισιτήριο στην κύρια κλήρωση του Champions League.

Προηγούμενοι αγώνες

Οι σύλλογοι συναντήθηκαν στη 2η φάση των ομίλων του Champions League 2002–2003. Η Άγιαξ κέρδισε 2-1 εντός έδρας και σημείωσε ισοπαλία 1-1 στο Stadio Olimpico της Ρώμης.

Πρόβλεψη

Η Ρόμα δε φαίνεται πειστική, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό και παρακινημένο αντίπαλο. Στοιχηματίζουμε στη νίκη της Άγιαξ (απόδοση 2,15).


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *