The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πρόβλεψη για τον αγώνα Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Μπράιτον στις 13/05/2016, ώρα 21:45

ШеффилдУэнсдей-Брайтон-13.05

Τα πολυαναμενόμενα πλέι-οφ του Αγγλικού Πρωταθλήματος: η τρίτη ομάδα της Λιγκ (η Μπράιτον) θα αντιμετωπίζει την έκτη ομάδα (τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ). Γενικώς τα «κουκουβάγια» κόντρα στους «γλάρους». Αναμένω να δω προσεκτικό παιχνίδι, το οποίο τελικά θα οδηγήσει στο under, οι εταιρείες προσφέρουν στο γεγονός αυτό απόδοση 1,72, θα εξηγηθώ παρακάτω.

Η Μπράιτον δεν κατάφερε να πάρει παρηγορητικό αποτέλεσμα για τον εαυτό της εκτός έδρας από την Μίντλεσμπρο, τώρα για να ανέβει στην Premier League της Αγγλίας, θα πρέπει να παίξει τουλάχιστον 3 παιχνίδια που θα αποφασίσουν τα πάντα. Χωρίς αμφιβολία δεν υπόσχεται κανείς ότι θα είναι ένα εύκολο ταξιδάκι για τους «γλάρους», άσχετα αν είναι φαβορί στα χαρτιά. Εν τω μεταξύ, η Γουένσντεϊ πορευόταν με αυτοπεποίθηση στη δεύτερη θέση, νικώντας τους αντιπάλους της με συντριπτικό σκορ (Κάρντιφ 3:0), και ως εκ τούτου, οι «κουκουβάγιες» έχουν καταφέρει αυτά που ήθελαν, είναι στα πλέι-οφ. Όσο για μένα, ο πρώτος αγώνας θα είναι ίσιος και θα λήξει με ισοπαλία. Θα δούμε πως θα είναι στη πραγματικότητα.

Γιατί under; Κατά τη γνώμη μου, σε αυτήν την κατάσταση φτάνει ένας απλός ισχυρισμούς: στο πρώτο παιχνίδι στα πλέι-οφ και οι δύο ομάδες θα είναι επιφυλακτικές. Με λίγα λόγια, ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ακόλουθο σύνθημα: «Ο κύριος στόχος είναι να μη χάσουμε». Η Γουένσντεϊ, με το δικαίωμα της γηπεδούχος, θα προσπαθεί να ξεράνει το παιχνίδι, επειδή τα «κουκουβάγια» δε θα θέλουν να χάσουν εντός έδρας έστω ένα γκολ, αφού το γκολ εκτός έδρας παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, οπότε η Σέφιλντ θα ενεργήσει αυστηρά στην άμυνα. Αν βάλουν γκολ έχει καλώς, εάν όχι – δεν πειράζει, ενώ το γκολ που μπορεί να δεχτούν είναι θάνατος κυριολεκτικά.

Για τη Μπράιτον ο κύριος στόχος σ’ αυτή την αναμέτρηση είναι να μη χάσει, μια ισοπαλία θα ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τους «γλάρους». Οι παίκτες του Chris Hughton θα αφήσουν όλη τους τη δύναμη για το δεύτερο αγώνα, που σε κάθε περίπτωση θα ήταν πολύ πιο εύκολος.

Η τάση προς το βάθος σ’ αυτές τις διαμάχες δεν είναι ασυνήθιστη. Για παράδειγμα τα τελευταία 5 παιχνίδια της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας, τα πρώτα παιχνίδια στα πλέι-οφ έληξαν με τα εξής αποτελέσματα: 2010/11- 0:0, 0:0, 2011/12- 1:0, 0:2, 2012/13- 0:1, 0:0, 2013/14- 1:2, 0:0, 2014/15- 1:1, 2:1.

8 under έναντι στα 2 over, και αυτό παρά το γεγονός ότι ούτε σε ένα αγώνα δεν ήταν παραπάνω από 3 γκολ. Επιπλέον, την περασμένη σεζόν το over μπήκε στο 93ο λεπτό. Δηλαδή, σε 10 αγώνες, μόνο 1 πλήρης over. Σύμπτωση; Δεν νομίζω. Όσο για μένα, αρκετά αξιοσημείωτα στατιστικά, που εξηγούν και επιβεβαιώνουν πολλά.

Η Γουένσντεϊ δεν είναι ένας απλός σύλλογος, οι παίκτες του Κάρλος Καρβαλιάλ δείχνουν καλό επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως και η Μπράιτον. Όμως, τέτοιο ποδόσφαιρο παίζουν μόνο στους αγώνες με τους μεσαίες ομάδες και τους αουτσάιντερ, ενώ με λίντερ δε το καταφέρνουν. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, όταν οι αντίπαλοί σου είναι «φάλαινες» όπως Μπέρνλι ή Μίντλεσμπρο. Για παράδειγμα, οι γηπεδούχοι κόντρα στους top-5 συλλόγους του πρωταθλήματος τερμάτιζαν τους αγώνες με τα εξής αποτελέσματα: Μπέρνλι (3:1,1:1), Μίντλεσμπρο (1:0, 3:1), Μπράιτον (0:0,0:0), Χαλ (0:0,1:1), Ντέρμπι (1:1, 0:0). Και πάλι, 8 under στα 2 over. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα στατιστικά στοιχεία δεν ψεύδονται ποτέ, οπότε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η Γουένσντεϊ με τους ηγέτες παίζει αποκλειστικά ποδόσφαιρο του βάθους και στην άμυνα, και η επικείμενη αναμέτρηση δεν θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση.

Η Μπράιτον το ίδιο, στις 11 συναντήσεις με τοπ-5, συμπεριλαμβανομένης της μονομαχίας του Κύπελλο με την Χαλ, έπαιξαν 8 under και τρεις φορές over. Γενικώς, όλα όπως και στην πρώτη περίπτωση, παίζουν προσεκτικά και αποτελεσματικά.

Στις τελευταίες πέντε αγνωστικές η Γουένσντεϊ είχε 3 under, ενώ τα 2 over σύρθηκαν ως εκ θαύματος στο 94ο και 92ο λεπτό αντίστοιχα. Η Μπράιτον, αν κι είχε μια σειρά αναμετρήσεις με το ύψος, όμως εδώ και δύο αγώνες παίζει το βάθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους δύο από τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα. Στις 46 αγωνιστικές οι γηπεδούχοι δέχθηκαν 45 γκολ, λιγότερα είναι μόνο στις κορυφαίες πέντε, ενώ οι φιλοξενούμενοι 42 γκολ, αφήνοντας μπροστά μόνο την ατσαλένια τριάδα της Λιγκ (Μπέρνλι, Μίντλεσμπρο, Χαλ). Επιπλέον, η Γουένσντεϊ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες εντός έδρας παιχνιδιού, ως εκ τούτου τα «κουκουβάγια» δεν χάνουν πολύ στο Χίλσμπορο. Έτσι, στα τελευταία 10 παιχνίδια η Σέφιλντ έχασε 5 γκολ, όχι περισσότερα από ένα γκολ σε μια αναμέτρηση. Οι «γλάροι» περίπου το ίδιο: στα τελευταία εφτά εκτός έδρας ματς 5 γκολ στο παθητικό.

Όσο για τη φυσική ετοιμότητα των ομάδων, οι γηπεδούχοι είχαν άφθονο χρόνο για την προετοιμασία, αφού το Σαββατοκύριακο, στην πραγματικότητα, οι «κουκουβάγιες» έπαιζαν με δεύτερη σύνθεση, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν αφήσει πολλές δυνάμεις στο γήπεδο, τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές, και λίγη κούραση πρέπει να υπάρχει. Επιπλέον προς το τέλος του Μαΐου οι παίκτες όπως ποτέ είναι κουρασμένοι. Φυσικά, όλοι θα έρθουν στον αγώνα ως στην τελευταία μάχη, αλλά τώρα οι παίκτες δεν είναι στην καλύτερη φόρμα.

Απώλειες προσωπικού απλά δεν υπάρχουν στη γηπεδούχο, κάτι που δε μπορεί να ειπωθεί για τη φιλοξενούμενη, στην οποία δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι τρις παίκτες, ένας εκ των οποίων είναι βασικός χαφ. Πρόκειται για τον Ντέιλι Στίβενς (45/7/4), ο οποίος έλαβε κόκκινη κάρτα στον τελευταίο γύρο με την Μίντλεσμπρο, προκαλώντας τρομερό τραυματισμό στον Γκαστόν Ραμίρεζ. Είναι τεράστια απώλεια για τους φιλοξενούμενους, κυρίως αυτό ισχύει για την επίθεση, επειδή αυτός ο τύπος είναι ο εγκέφαλος της επίθεσης των «γλάρων». Επίσης, ακόμα δεν παίζει ο Μπόμπι Ζαμόρα (26/7/2) και ο Σόλλι Μαρτς (16/3/1). Και οι δύο είναι αναπληρωτές, αλλά πάντα έτοιμοι να φρεσκάρουν το παιχνίδι.

Ιστορικό των αναμετρήσεων είναι επίσης εξ ολοκλήρου στην πλευρά του under. Σκεφτείτε μόνο, στις τελευταίες 3 μονομαχίες μεταξύ αυτών των συλλόγων το κοινό δεν έχει δει γκολ καθόλου.

Δεδομένης της σημασίας του αγώνα και ρεαλιστικού στυλ των ομάδων στις αναμετρήσεις με τους ηγέτες, καθώς και της προϊστορίας, αλλά, και πολλών άλλων παραγόντων δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ορθότητα του στοιχήματος. Καλή τύχη!


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *