The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πρόβλεψη για τον αγώνα Πορτογαλία – Ουαλία στις 6/7/2016 στις 22:00

Portugal-Wales-06.07

Γεγονός: η Ουαλία κέρδισε 4 από 5 παιχνίδια στο Euro 2016, η Πορτογαλία – κανένα. Εξ ου και η ερώτηση: Γιατί στο διάολο οι Πορτογάλοι θεωρούνται φαβορί για τα ημιτελικά; Ειδικά τόσο προφανές – 2,15 στη νίκη1 έναντι 4,00 στη νίκη2. Κατά τη γνώμη μου, η προκατάληψη είναι τεράστια. Και οι δύο ομάδες είναι σε θέση να περάσουν στον τελικό, αλλά οι δυνατότητες της Ουαλίας έχουν υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Σε ισοδυναμία των βαθμών, εκτός από επιπλέον ημιχρόνων, σε αυτό το τουρνουά η Ουαλία σημείωσε 12 πόντους (από 15 πιθανά) με διαφορά τερμάτων 10:4, ενώ η Πορτογαλία μόνο 5 με διαφορά τερμάτων 5:5. Οι Πορτογάλοι σκόραραν δύο φορές λιγότερα γκολ από την Ουαλία, ενώ έχασαν 1 γκολ περισσότερο. Και δεν μπορούμε να πούμε ότι το δίκτυο του τουρνουά της Ουαλίας ήταν πιο εύκολο. Μάλλον το αντίθετο. Η ομάδα του Coleman νίκησε το Βέλγιο (ένα από τα φαβορί του τουρνουά), και την ισχυρή Σλοβακία, ήταν ένα βήμα από την ισοπαλία με την Αγγλία, στεγνά νίκησε τη Ρωσία και τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ η Πορτογαλία δεν μπόρεσε να νικήσει ακόμη και την Ουγγαρία και την Αυστρία. Οι απλές στατιστικές δείχνουν ότι η Ουαλία παίζει στο Euro 2016 πολύ καλύτερα από τους Πορτογάλους.

Οι Δράκοι είναι ωραίοι και στο στυλ του παιχνιδιού. Αμύνονται πολύ πειθαρχημένα, έχουν ποιοτικό έλεγχο της μπάλας, εκρήγνυνται στο σωστή στιγμή και δεν κάνουν λάθη στην ολοκλήρωση των επιθέσεων. Βασικά, δεν υπάρχει τίποτα για παρατηρήσεις, όλα τα στοιχεία του μηχανισμού της Ουαλίας λειτουργούν σωστά.

Όσο αφορά το προσωπικό: και πάλι, χωρίς αδυναμίες. Οι αμυντικοί αγωνίζονται σαν λιοντάρια και σχεδόν χωρίς λάθη. Οι μέσοι είναι κινητοί, εργατικοί και αποτελεσματικοί. Το μεγάλο πλεονέκτημα της Ουαλίας πάνω από την Πορτογαλία είναι η παρουσία των καθαρών επιθετικών στη σύνθεση: και ο Robson-Kanu, και ο Vokes επανειλημμένα έχουν δείξει πόσο cool είναι να έχεις έναν φυσικό επιθετικό στον αγωνιστικό χώρο. Η πορτογαλική ομάδα δεν μπορεί να καυχηθεί με αυτό.

Και ο Bale; Παίζει ως αληθινός ηγέτης. Δεν θέτει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα, αλλά, αντίθετα, λειτουργεί με το διπλό αντίκτυπο, νιώθοντας υπεύθυνος μπροστά στους συνεργάτες του. Ο εγωιστής Ρονάλντο συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά: υστερεί αν η μπάλα δεν δόθηκε σ’ αυτόν. Οι αρχηγοί αντανακλούν το ηθικό των ομάδων τους. Ίσως λόγω του χαρακτήρα η Ουαλία έχασε μόνο 2 από τα 10 τελευταία παιχνίδια σε μεγάλα τουρνουά. Με την ευκαιρία, ο ίδιος ο Bale είναι ηγέτης του Euro-2016 στον αριθμό των χτυπημάτων στο στόχο (14). Και ο Ρονάλντο πέτυχε μόλις 2 γκολ σε 13 παιχνίδια των πλέι-οφ στα μεγάλα τουρνουά. Είναι λίγα.

Το παιχνίδι της Πορτογαλίας δεν εντυπωσιάζει καθόλου. Η ομάδα δεν έχει ολοκληρωμένο επιθετικό, ο Ρονάλντο στην μπροστινή θέση είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικός από ό, τι στο αγαπημένο του αριστερό άκρο (δεν του επαρκεί ο χώρος, συνεχώς χρειάζεται να παίζει με την πλάτη του στο στόχο, κλπ). Η Πορτογαλία ελέγχει την μπάλα καλά, αλλά με μεγάλη δυσκολία δημιουργεί τις πιθανότητες για γκολ και κινείται μπροστά. Βασικά, το μόνο αποτελεσματικό όπλο της Πορτογαλίας στο τουρνουά είναι τολμηρά περάσματα του 18-χρονου Σάνσες. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να περάσουν στον τελικό του Euro 2016, έτσι δεν είναι;

Δεν είναι τέλεια η Πορτογαλία και στην άμυνα. Από τους Πολωνούς έχασαν λόγω σοβαρού σφάλματος του Σοάρες ήδη στο 2ο λεπτό. Έφεραν γκολ από την Ισλανδία, έλαβαν τριάρι από τους Ούγγρους. Πολύ μεγάλα κενά στις γραμμές, αναποτελεσματική πίεση, λάθη στις θέσεις άμυνας – όλα μαζί κάνουν την πορτογαλική άμυνα ευάλωτη. Και η Ουαλία σκοράρει στο Euro 2016 σχεδόν περισσότερο απ’ όλους.

Μέχρι στιγμής, η εθνική Πορτογαλίας είναι τυχερή. Κάπως σύρθηκε στα πλέι-οφ από την 3η θέση στον όμιλο, μετά κόντρα στη λογική του αγώνα νίκησε την Κροατία σε πρόσθετο χρόνο, στη συνέχεια, με υποτονικό παιχνίδι έσωσε ισοπαλία με την Πολωνία και κέρδισε στα πέναλτι. Η Ουαλία τις νίκες της κερδίζει πολύ πιο πειστικά: σε όλες τις 4 περιπτώσεις έπαιξε πολύ ωραία, η νίκη ήταν νόμιμη.

Το μόνο πράγμα που στενοχωρεί είναι απώλειες. Δε θα παίξουν ο Davis και Ramsey. Εάν η αντικατάσταση του πρώτου δεν είναι πρόβλημα, χωρίς τον Ramsey θα είναι δύσκολη η δημιουργία. Ωστόσο, έχουν παίξει χωρίς αυτόν στα προκριματικά κατά της Βοσνίας και Κύπρου και σημείωσαν 4 πόντους από τους 6 πιθανούς. Η εθνική Πορτογαλίας, επίσης, δεν είναι χωρίς δυσκολίες στελέχωσης: αποκλεισμένος είναι ο Carvalho.

Όπως και να ‘χει, οι αποδόσεις δεν είναι καθόλου λογικές. Ναι, η Πορτογαλία έχει ακόμα τους άσους της, υπάρχει πάντα επικίνδυνος Ρονάλντο. Ωστόσο, η Ουαλία αντικειμενικά σε τίποτα δεν είναι κατώτερη από την Πορτογαλία (ακόμη και στο επίπεδο), ενώ ανώτερη από πολλές απόψεις. Ως εκ τούτου, 4,00 στη νίκη, 2,50 στο πέρασμα των δράκων είναι πάρα πολύ υψηλές αποδόσεις. Εδώ, στη Λυών, η ομάδα του Σάντος δεν έχει κερδίσει ακόμη και τους Ούγγρους… Και η πρόβλεψή μου είναι: η Ουαλία δεν θα χάσει στο κανονικό χρόνο με απόδοση 1,78. Κανείς στο Euro-2016 δεν έχει χάσει από τους Πορτογάλους, και σίγουρα δε θα χάσει και μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *