The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πρόβλεψη για τον αγώνα Κρίσταλ Πάλας εναντίον Άρσεναλ

CrystalPalace-Arsenal-10.04

Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας

Δευτέρα, 10 Απριλίου, 10:00 μ.μ. Ώρα Ελλάδας

Σέλχαρστ Παρκ

Προτεινόμενο στοίχημα: φιλοξενούμενοι (απόδοση 1,82)

Η Άρσεναλ επιτέλους έχει διακόψει τη σειρά από αποτυχίες, νικώντας την Γουέστ Χαμ 2:0 στον τελευταίο γύρο. Αυτό, σε συνδυασμό με ευνοϊκά αποτελέσματα στους παράλληλους αγώνες, επέστρεψε στους κανονιέρηδες καλές πιθανότητες για την παραδοσιακή 4η θέση. Αν μετρήσουμε τους χαμένους πόντους, η Άρσεναλ έφτασε τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και είναι πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι μόνο 1 βαθμό. Μπροστά είναι 4 συνεχόμενα παιχνίδια κόντρα στις ομάδες από το κάτω μισό του πίνακα. Δεν θα εκπλαγώ αν ο Βενγκέρ για άλλη μια φορά να βγει καθαρός και αποφύγει την απόλυση.

Τέλος πάντων, θεωρώ την Άρσεναλ μεγάλο φαβορί στο ντέρμπι του Λονδίνου. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί.

Κατ’ αρχάς, η Κρίσταλ Πάλας παίζει θαμπά στη σεζόν και αγωνίζεται να επιβιώσει. Big Sam κατάφερε να εμπνεύσει την ομάδα για να κερδίσει 4 νίκες στη σειρά, χάρη σ’ αυτό οι αετοί εγκατέλειψαν τη ζώνη του υποβιβασμού… και εξαντλήθηκαν. Την Τετάρτη έπαιξαν εναντίον τη Σαουθάμπτον, έχασαν 3:1, και αν οι στόχοι έχουν χαθεί στο τέλος, οι Λονδρέζοι έπαιξαν μέτρια. Πολύ χειρότερα από ό, τι στα προηγούμενα παιχνίδια. Θυμάμαι στην αρχή της σεζόν η Κρίσταλ Πάλας είχε επίσης win-σερί (3-2-0), αλλά στη συνέχεια έξι ήττες στη σειρά. Αν αρχίζει να χάνει τη φόρμα, χάνει από όλους. Φαίνεται ότι η κορυφαία της φόρμα είναι πίσω, και σύντομα η Κρίσταλ Πάλας θα υστερεί ξαναά.

Δεύτερον, οι φιλοξενούμενοι έχουν απλά κολοσσιαίο ποσό απωλειών του ανθρώπινου δυναμικού. Τραυματισμένοι είναι ο Benteke (άλλος, όχι ο Κριστιάν), Wickham, Mandanda, Tomkins, Dunn και Cabaye. Υπό ερώτηση είναι ο Remy, Soiree, Van Anholt, MacArthur και Campbell. Ακριβώς 11 άτομα! Εντάξει, μερικοί είναι από καιρό με τραύματα, αλλά ο Cabaye τραυματίστηκε στον τελευταίο γύρο. Ο προπονητής είναι αναγκασμένος να φτιάξει ομάδα από αυτούς που έχει, αλλά αυτό μειώνει την αποτελεσματικότητα.

Τρίτον, η Κρίσταλ Πάλας έχασε 6 από 7 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας εναντίον των έξι ηγετών. Για σύγκριση, η Άρσεναλ έχει κερδίσει 10 από 11 αγώνες ενάντια στις εφτά από το κάτω μέρος. Αν υπολογίσουμε την πιθανότητα της νίκης των κανονιέρηδων απ’ αυτή τη κοινότυπη στατιστική, θα είναι σημαντικά υψηλότερη από 53%, που προτείνει η απόδοση…

Τέταρτον, δεν θα ήμουν τόσο δύσπιστος για την Άρσεναλ. Καταστροφική σεζόν; Πριν από ένα χρόνο, στην ίδια ευθεία της σεζόν, οι κανονιέρηδες είχαν 2 μονάδες λιγότερο, αλλά προκρίθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως ανέφερα παραπάνω, οι κανονιέρηδες σχεδόν δεν σκοντάφτουν, παίζοντας εναντίον αουτσάιντερ. Είναι η μόνη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, η οποία έχει ξεπεράσει το όριο των 100 στόχων για την τρέχουσα σεζόν (σε όλες τις διοργανώσεις). Η καταστροφική περιοδεία είναι πίσω, η ομάδα με τη σύνθεση αυτή δεν θα απογοητεύει συνεχώς. Καθώς και ο Βενγκέρ ξέρει να τελειώνει δυνατά.

Πέμπτον, οι προσωπικές συναντήσει είναι αυστηρά στην πλευρά των φιλοξενούμενων. Από το 1979 οι αετοί δεν έχουν νικήσει την Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ εντός έδρας τους. 11 νίκες της Άρσεναλ στις τελευταίες 15 αντιπαραθέσεις στο πλαίσιο του κορυφαίου πρωταθλήματος. Ο Βενγκέρ δεν έχει χάσει ποτέ από την Κρίσταλ Πάλας στην Πρέμιερ Λιγκ (8-3-0). Ο Βενγκέρ προσβάλλει συνεχώς τον Αλαρντάις, προπονητή των φιλοξενούμενων (15 ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας). Ειδικότερα, Big Sam έχει χάσει 9 από τα τελευταία 10 ματς με τον Βενγκέρ.

Έκτον, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν κρίση προσωπικού όπως έχουν οι φιλοξενούμενοι. Είναι τραυματισμένοι οι τερματοφύλακες Cech και Ospina, αλλά είναι προς το καλύτερο, ο αντικαταστάτης Martinez διατήρησε ανέπαφη την εστία του σε 3 από τις 4 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας για την Άρσεναλ. Είναι υγιείς ο Ozil, Sanchez και Γουόλκοτ. Giroux είναι έτοιμος να παίξει, έχει σκοράρει σε κάθε ένα από τα 3 τελευταία παιχνίδια στο Σέλχαρστ Παρκ.

Συνοψίζοντας, εγώ προσωπικά εκτιμώ την πιθανότητα της νίκης της Άρσεναλ στο 60-65%, λόγω της τρέχουσας γραμμής είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η πρόβλεψή μου: η νίκη των κανονιέρηδων.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *