The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πρόβλεψη για τον αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν 27/04/2016 στις 21:45

Атлетико-Бавария-27.04

Έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από την ημέρα που η Μπάγερν κέρδισε για τελευταία φορά τον εκτός έδρας αγώνα των πλέι-οφ του Champions League. Μαζί με τον Guardiola η ασταμάτητη Μπάγερν πραγματοποίησε 8 αγώνες στα τελικά στάδια του Champions League, και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. Η μοναδική νίκη ήταν στην Άρσεναλ, και μόνο επειδή οι κανονιέρηδες στο πρώτο ημίχρονο έμειναν δέκα. Άλλη εκτός έδρας νίκη στα πλέι-οφ του Champions League ο Guardiola, ως προπονητής της Μπάγερν, δεν έχει σημειώσει, αν και είχε πού να το κάνει: Σαχτάρ, Πόρτα και Μπενφίκα είναι αισθητά κατώτερες από την Μπάγερν στην τάξη, αλλά κατάφεραν να μην χάσουν από αυτή.

Η τακτική του Guardiola έγινε ευανάγνωστη από καιρό, τα βγάζει πέρα αποκλειστικά από τα εντός έδρας παιχνίδια. Αλλά εκτός έδρας… Η Μπάγερν δύσκολα θα θεωρηθεί φαβορί του εκτός έδρας αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ομάδας, η οποία έχει την καλύτερη άμυνα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σχεδόν κανείς δεν καταφέρνει να νικήσει τον Diego Simeone εντός έδρας: οι στρωματάδες κέρδισαν 12 από 16 εντός έδρας αγώνες του Champions League με το Simeone (12-3-1), παίζοντας στο μηδέν σε 13 από τις 15 τελευταίες συναντήσεις. Συγκεκριμένα στη σημερινή κλήρωση του Champions League οι στρωματάδες δεν χάνουν επί 429 λεπτών του χρόνου του παιχνιδιού (εντός έδρας), και 2 εβδομάδες πριν εδώ φάνηκαν ανίκανοι ο Μέσι, ο Νέιμαρ και ο Σουάρεζ (2:0 – νίκη των Μαδριλένιων).

Ναι, η Μπάγερν επάξια θεωρείται φαβορί του ζευγαριού, στο χαρτί είναι ισχυρότερη, αλλά δεν μπορούμε να διαγράψουμε τους γηπεδούχους. Ακόμα κι αν ο Torres σε 5 αγώνες στη σειρά σκοράρει, η ομάδα είναι σίγουρα ικανή να εκπλήσσει την Ευρώπη. Η Ατλέτικο χτύπησε νοκ άουτ από το τουρνουά τους νυν κατόχους του τροπαίου, παρά το γεγονός ότι ένα τέταρτο του παιχνιδιού πέρασε στη μειονότητα. Οι Μαδριλένιοι δεν έχουν χάσει από τη ΜΣΝ εντός έδρας τους. Ο κίπερ των στρωματάδων ο Oblak έπαιξε στο μηδέν σε 32 από τα 51 ματς της σεζόν, και ο Griezmann σ’ αυτή τη σεζόν σκόραρε 30 γκολ.

Η Ατλέτικο είναι βασίλισσα των αγώνων του Κυπέλλου. Ο Simeone ξέρει πώς να προετοιμάσει αποτελεσματικά την ομάδα του για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Για τη Μπάρσα έλεγαν ότι είναι ανίκητη, αλλά το ημιτελικό του Champions League οι Καταλανοί θα παρακολουθήσουν στην τηλεόραση, χάρη στην Ατλέτικο. Με την ευκαιρία, ο Guardiola στην τελευταία και στην προτελευταία κλήρωση του Champions League έβγαινε ακριβώς στα ημιτελικά.

Οι στρωματάδες ήδη έχουν κερδίσει 6 μονομαχίες με γερμανικές ομάδες στη σειρά (στα πλέι-οφ των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων). Η Μπάγερν κέρδισε μόνο 2 από τα τελευταία 9 εκτός έδρας παιχνίδια στο Champions League, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τον Ολυμπιακό, ομάδες όχι τόσο υψηλής κατηγορίας. Και στη Λισαβόνα, και στο Τορίνο, η Μπάγερν του Μονάχου έχασε από 2 γκολ, αλλά να βάλουν 3 γκολ στο Calderón είναι ένα έργο σχεδόν απραγματοποίητο. Καλό για τους γηπεδούχους είναι ότι η Μπάγερν παίζει ποδόσφαιρο, στυλιστικά παρόμοιο με το ποδόσφαιρο της Βαρκελώνης, οι στρωματάδες ξέρουν να το αντισταθούν.

Τείνω να πιστεύω ότι η Μπάγερν θα προκριθεί στο τελικό, αλλά χάρη στη νίκη στο εντός έδρας αγώνα. Στη Μαδρίτη, κατά τη γνώμη μου, οι φιλοξενούμενοι δεν είναι φαβορί. Λίγη ανησυχία προκαλεί ο τραυματισμός του Godin, αλλά το κύριο πράγμα στην Ατλέτικο είναι σύστημα, και όχι προσωπικότητες. Μετά την αποχώρηση του Diego Costa έλεγαν ότι οι στρωματάδες έχουν τελειώσει, αλλά πού είναι τώρα ο Costa, και πού είναι η Ατλέτικο; Ο Hernandez και ο Jimenez δε θα απογοητεύσουν. Στο τέλος και η Μπάγερν έχει αρκετές απώλειες: Ρόμπεν, Bernat, Badstuber και Μπόατενγκ (αυτός είναι καλά τώρα, αλλά για τρεις μήνες δεν έχει βγει στο γήπεδο). Οπότε η πρόβλεψή μου είναι: Άσος 1 (0) με απόδοση 2.00. Πιστεύω στους γηπεδούχους.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *