The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Πρόβλεψη για τον αγώνα Άρσεναλ – Τότεναμ

arsenal-tottenham-06-11

Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, 2:00 μ.μ. (Ώρα Ελλάδας)

Στάδιο Έμιρεϊτς

Προτεινόμενο ποντάρισμα: νίκη της Άρσεναλ

Καταστροφικός μήνας για την Τότεναμ. Η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν τόσο καλά, αλλά το διάλειμμα του Οκτώβριου για τους αγώνες των εθνικών έκοψε την αποτελεσματικότητά της: ούτε μία νίκη σε έξι αγώνες (0-4-2). Τα Σπιρούνια αποκλείστηκαν από το Λιγκ Καπ, δυσκόλεψαν πολύ τη θέση τους στην κατάταξη στο Champions League, καθώς και αποκλείστηκαν από το Κουαρτέτο των ηγετών της Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας.

Το πιο θλιβερό είναι ότι η επιδείνωση των αποτελεσμάτων της Τότεναμ είναι συνέπεια της αγωνιστικής ύφεσης, και όχι κάποιο δυσάρεστο ατύχημα. Η ομάδα του Pochettino σταμάτησε να παίζει στο μηδέν. Στην άμυνα λείπει ο Αλντερβέιρελντ, όσο ήταν υγιής, η Τότεναμ έχασε μόνο 2 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας. Στην επίθεση λείπει ο Kane, με τα γκολ του οποίου η Τότεναμ ζούσε δύο χρόνια. Σε κακή κατάσταση είναι ο Dembele, ένας άλλος σημαντικός εκτελεστής των Λονδρέζων.

Αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι χάλια παίζει ο κεντρικός Wanyama. Ήταν αυτός που έφερε το γκολ στον αγώνα με τη Λέστερ, αυτός κατέστρεψε το τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Μάγερ. Τώρα ο Κενυάτης είναι ο αδύναμος κρίκος της Τότεναμ. Μπροστά αυτός πάντα μόνο εμπόδιζε (τα Σπερς παίζουν σύντομα ασίστ, ενώ ο τεράστιος κεντρικός δεν είναι πολύ τεχνικός και στερείται κινητικότητας), αλλά τώρα και πίσω καθυστερεί. Και κανείς δεν μπορεί να επωφεληθεί από τη τρύπα στην περιοχή της Τότεναμ καλύτερα από την Άρσεναλ, η οποία παίζει κυρίως το κέντρο (34% των επιθέσεων αναπτύσσονται μέσα από το κέντρο, είναι το υψηλότερο ποσοστό στο πρωτάθλημα).

Και εάν η Τότεναμ βρίσκεται σε κρίση, η Άρσεναλ τώρα είναι πιο ισχυρή, από ποτέ, από την εποχή της ανίκητης ομάδας του Ερρίκου. Στους τελευταίους 15 επίσημους αγώνες – 12 νίκες, 3 ισοπαλίες, 0 ήττες. Οι κανονιέρηδες είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχουν σκοράρει 23 γκολ (σχεδόν περισσότερο από οποιονδήποτε στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας). Ονομαστικά, το πιο δύσκολο παιχνίδι, το ντέρμπι του Λονδίνου με την Τσέλσι, κερδήθηκε 3:0. Οπότε η Τότεναμ είναι άτυχη που θα παίξει εναντίον της Άρσεναλ, όταν αυτή βρίσκεται στην κορυφή της φόρμας.

Οι ηγέτες των κανονιέρηδων παίζουν λαμπρά. Ο Sanchez συμμετείχε σε 9 γκολ στους τελευταίους οκτώ αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας (6 γκολ + 3 ασίστ). Ο Giroud έχει σκοράρει 6 γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια. Ο Οζίλ άρχισε να παίζει όχι χειρότερα από ό, τι το περασμένο φθινόπωρο (θυμηθείτε το ρεκόρ αριθμό του ασίστ του). Επιτέλους εμφανίστηκε αξιόπιστη άμυνα – χάρη στον Kosielni και Μουστάφι. Πάρα πολύ δυνατά παίζει ο Walcott. Όπως πάντα ενεργός και βοηθητικός ο Cazorla.

Το φαβορί του ντέρμπι Βόρειου Λονδίνου είναι προφανής. Δεν είναι τόσο ο παράγοντας της έδρας (ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Emirates, όπου την τελευταία σεζόν οι κανονιέρηδες έχουν κερδίσει 3 από 4 παιχνίδια κόντρα σε 5 ομάδες από την κορυφή), όσο η εντελώς διαφορετική κατάσταση των ομάδων. Η ιστορία λέει ότι η Άρσεναλ έχει σκοράρει στα 42 από τα 43 τελευταία παιχνίδια εναντίον της Τότεναμ, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 14 στη σειρά. Τώρα η επίθεση της Άρσεναλ είναι ακαταμάχητη, ενώ η άμυνας της Τότεναμ ευάλωτη όπως ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γηπεδούχοι θα σκοράρουν. Αλλά αν σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίο έχουν μόνο 2 γκολ στα τελευταία 5 παιχνίδια, είναι ένα ανοικτό ερώτημα. Η πρόβλεψή μου είναι: νίκη της Άρσεναλ.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *