The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Προγνωστικά στοιχήματος Σκωτία – Λιθουανία στις 8/10/2016, 9:45 μ.μ.

scotland-lithuania-08-10

Η Λιθουανία έχει ξεκινήσει τη νέα προκριματική εκστρατεία υποσχόμενη πολλά – 2:2 εναντίον των ισχυρών Σλοβένων. Και μέχρι το 77ο λεπτό οι Λιθουανοί προηγούταν 2:0, αλλά… δεν ήταν αρκετά ισχυροί για να κρατήσουν το πλεονέκτημα.

Ο προπονητής των Λιθουανών, έμπειρος Jankauskas (αυτός που κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ με το Μουρίνιο), μετά τον αγώνα είπε: μπράβο μας, αλλά οι παίκτες μας δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν 90 λεπτά υψηλό ρυθμό. Γι’ αυτό και έχουν αποτύχει στο τέλος. Ο προπονητής έχει δίκαιο – τώρα στην εθνική ομάδα της Λιθουανίας δεν υπάρχει παίκτης που να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο. Είτε το τοπικό πρωτάθλημα είτε σε ξένες χώρες μέτριου επιπέδου (Πολωνία, Καζακστάν, Ολλανδία κλπ). Γιατί ο Novikovas έφερε το γκολ στο τελευταίο λεπτό; Επειδή δεν παίζει καθόλου στο κλαμπ του. Ούτε ένα λεπτό δεν πέρασε στο γήπεδο. Φυσική κατάσταση δεν είναι αρκετή για να αντέξει 90 λεπτά. Γι’ αυτό έκανε λάθος στο τέλος, λόγω της υπερκόπωσης.

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι ένα πρόβλημα όλων των μέτριων ομάδων όπως είναι η εθνική Λιθουανίας. Οι παίκτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με το υψηλό ρυθμό στη διάρκεια των 90 λεπτών, αναπόφευκτα κουράζονται και χάνουν τη μπάλα.

Για παράδειγμα πρόκριση για το Euro-2016. Οι Λιθουανοί σε 5 εκτός έδρας αγώνες δεν έχασαν μόνο ένα γκολ πριν από το 44ο λεπτό, και 9 γκολ μετά το 44ο λεπτό. Το τέλος το ημιχρόνου, ιδικά του δεύτερου, είναι η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας. Εντός έδρας αγώνας με την Ελβετία χάθηκε λόγω ενός γκολ στο 89ο λεπτό, από του Βρετανούς στο Βίλνιους έχασαν το 2ο ημίχρονο. Θυμάμαι το παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία: κρατούσαν το 1:1 έως το 70ο λεπτό, αλλά τελικά κάηκαν, 1:3.

Η Σκωτία στο θέμα αυτό είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για τη Λιθουανία. Κανείς δεν παίζει τόσο έντονο ποδόσφαιρο όσο οι Βρετανοί. Στη σύνθεση της εθνικής Σκωτίας είναι οι παίκτες της Premier League Αγγλίας, Πρωταθλήματος και Scottish Premier League. Εκεί παίζουν πολύ γρήγορα και έντονα. Οι παίκτες πρέπει να εργάζονται πολύ σκληρά, μέχρι την εξάντληση. Και οι παίκτες όπως ο Snodgrass, ο Martin και Fletcher έχουν συνηθίσει να παίζουν 90 λεπτά σε απίστευτες ταχύτητες, οι Λιθουανοί είναι απίθανο να αντέξουν ακόμη και μια ώρα σε τέτοιο ρυθμό.

Γι’ αυτό το λόγο η Σκωτία νίκησε τη Μάλτα πριν από ένα μήνα. Το πρώτο ημίχρονο – 1:1, δεύτερο ημίχρονο – 0:4. Έχουν εξαντλήσει τον αντίπαλο πριν το διάλειμμα και στο δεύτερο ημίχρονο άρχισαν να αποτελειώνουν τον κουρασμένο.

Οι Λιθουανοί έχουν μια καλή ομάδα. Τα παιδιά προσπαθούν να παίξουν με μεγάλη αφοσίωση. Αλλά δεν είναι σε θέση να αντέξουν 90 λεπτά υψηλής ταχύτητας. Απλά δεν έχουν συνηθίσει, δεν έχουν τέτοια πρακτική. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση να κρατήσουν ένα καλό αποτέλεσμα πριν από το διάλειμμα, όπως ήταν με τη Σλοβενία ​​και σε πολλά άλλα παιχνίδια στο προηγούμενο προκριματικό γύρο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο θα κουραστούν και θα χαμηλώσουν τους ρυθμούς. Επιπλέον, η Λιθουανία προσπαθεί τώρα να παίξει όχι με λεωφορείο, αλλά ένα ισορροπημένο ποδόσφαιρο, και είναι ενεργοβόρο.

Η Λιθουανία έχει ήδη έρθει στη Σκωτία το 2011, και τότε το παιχνίδι εξελίχθηκε ακριβώς με τέτοιο σενάριο. Πρώτο ημίχρονο – 0:0, αλλά μετά το διάλειμμα οι Σκοτσέζοι πρόσθεσαν και σκόραραν (1:0).

Θα πάρω το στοίχημα νίκη των Σκοτσέζων στο 2ο ημίχρονο με απόδοση 1,83.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *