The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Προγνωστικά στοιχήματος για τον αγώνα Τσέλσι εναντίον Λίβερπουλ

chelsea-liverpool-16-09

Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, 10:00 μ.μ.

Στάμφορντ Μπριτζ

Συνιστώμενη πρόγνωση: και οι δύο θα σκοράρουν με απόδοση 1,67.

Ήδη αυτή την Παρασκευή θα είμαστε σε θέση να δούμε τον κορυφαίο αγώνα: Τσέλσι – Λίβερπουλ, αντιπαράθεση του Κόντε και του Κλοπ, το αποτέλεσμα είναι δύσκολο να προβλεφθεί σε αυτό το παιχνίδι, οπότε το προτιμώμενο στοίχημα είναι γκολ-γκολ.

Από τότε που η Τσέλσι άρχισε να κερδίζει έδαφος στη δεκαετία του ’90, μεγάλωσε και το επίπεδο της δημοτικότητας των παιχνιδιών μεταξύ των μπλε και κόκκινων. Οι ομάδες συχνά έπαιζαν λαμπρά παιχνίδια μεταξύ τους. Η αντιπαράθεση γινόταν όλο και πιο κρίσιμη, καθώς οι ομάδες έχουν συναντηθεί στους σημαντικότερους αγώνες. Ένας από αυτούς έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου του 2003, όταν οι μπλε στο 38 γύρο του πρωταθλήματος της Αγγλίας νίκησαν τους κόκκινους και πήραν εισιτήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δηλαδή μπορούμε να πούμε ότι η Λίβερπουλ κάπως έπαιξε το ρόλο της στο γεγονός ότι ο Αμπράμοβιτς έχει δοθεί προσοχή στο μέλλον συμμετέχοντα του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει αποκτήσει την ομάδα με το Στάμφορντ Μπριτζ.

Υπήρχαν και τεταμένοι αγώνες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005 και το 2007, όταν οι παίκτες του Μπενίτεθ ήταν ισχυρότεροι της ομάδας του Μουρίνιο. Υπήρχαν και διασκεδαστικά παιχνίδια το 2008 και το 2009 στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά έρχεται στη μνήμη το παιχνίδι στο Στάμφορντ Μπριτζ, το οποίο έληξε με σκορ 4 – 4. Θυμάμαι επίσης το 2010, όταν η Τσέλσι νίκησε τη Λίβερπουλ σε ένα σημαντικό παιχνίδι στο Άνφιλντ, και στη συνέχεια στον επόμενο γύρο έγινε πρωταθλήτρια. Οι οπαδοί των κόκκινων θυμούνται επίσης και την ήττα του συλλόγου τους από τους μπλε το 2014, η οποία τελικά δεν επέτρεψε τη Λίβερπουλ να γίνει πρωταθλήτρια. Τα αναφέρω όλα αυτά επειδή η ακεραιότητα των συναντήσεων μεταξύ αυτών των συλλόγων έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Φυσικά, το παιχνίδι της Παρασκευής θα δουν εκατομμύρια των οπαδών του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.

Τις περισσότερες φορές οι ομάδες έπαιζαν «και οι δύο δε θα σκοράρουν» κατά την περίοδο 2004-2007, αυτό το στοίχημα πέρασε σε 11 από τους 16 αγώνες. Ωστόσο, τίποτα δεν προκαλεί έκπληξη, ο τεχνικός των μπλε ήταν ο Μουρίνιο και Τσέλσι ήταν μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη. Στο σύνολό της, το στοίχημα «και οι δύο δε θα σκοράρουν» πέρναγε πιο συχνά από το αντίθετο. Όμως, οι στατιστικές σαφώς σταθεροποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Έτσι, το στοίχημα «και οι δύο θα σκοράρουν» πέρασε σε 8 από τα 10 τελευταία παιχνίδια μεταξύ Τσέλσι και Λίβερπουλ, στην Πρέμιερ Λιγκ όλοι οι 9 από τους 10 αγώνες είχαν αμοιβαία γκολ. Ο λόγος είναι απλός – η ύφεση του επιπέδου της ίδιας της Πρέμιερ Λιγκ, η παρακμή της Λίβερπουλ και η μόνιμη προσαρμογή στην Τσέλσι.

Την περασμένη σεζόν η Τσέλσι έπαιξε 24 αγώνες από τα 38 στο πρωτάθλημα μέσω του στοιχήματος «γκολ-γκολ», να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους οι μπλε κατάφεραν μόλις σε 9 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα αλλάξει αυτό αυτή τη σεζόν; Σίγουρα, όμως, η ομάδα δεν έχει αποδείξει ακόμη την αξιοπιστία της άμυνας. Απέτυχε να χάσει μέχρι στιγμής μόνο στο ματς με την Μπέρνλι, ακόμα και από την Μπρίστολ στο Λιγκ Καπ μπήκαν στην εστία της Τσέλσι 2 γκολ. Οι Λονδρέζοι αγόρασαν τον Alonso και το Λουίζ, αλλά και οι δύο δεν έχουν παίξει ακόμα για τη νέα τους ομάδα, και ο David, για παράδειγμα, δεν είναι ο πιο αξιόπιστος αμυντικός. Είναι ακόμα τραυματισμένος ο Zuma, όπως και ο Terry για μια-δυο εβδομάδες,.

Η Λίβερπουλ έχει πραγματοποιήσει 21 από τα 38 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ με το «γκολ-γολ» την τελευταία σεζόν, ενώ σε μηδέν κατάφερε να παίξει μόνο σε 11 από 38 παιχνίδια. Η άμυνα της Λίβερπουλ συχνά αποτυγχάνει, και αυτή τη σεζόν είναι απίθανο να αλλάξει κάτι. Η αμυντική γραμμή δεν έχει πραγματικά ενισχυθεί, με εξαίρεση την απόκτηση του Matip. Ως αποτέλεσμα η Λίβερπουλ έχασε ήδη 7 γκολ, ενώ ούτε ένα ξηρό δεν υπάρχει στο λογαριασμό του Minole, ακόμη και η Μπέρνλι κατάφερε να σκοράρει 2 γκολ στην πύλη του.

Τα λάθη στην άμυνα της ομάδας στο τέλος μπορεί να είναι δαπανηρά. Η πιο εντυπωσιακή γκάφα της άμυνας της Λίβερπουλ ήταν στο ματς με την Λέστερ, όταν ο Lucas στην πραγματικότητα έδωσε το ασίστ για γκολ στο Βαρδή. Τα λάθη στην άμυνας της Τσέλσι στον αγώνα ενάντια της Σουόνσι στο τέλος κόστισαν στην ομάδα την απώλεια των 2 πόντους. Πού ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί, όταν ο παίκτης της Σουόνσι έτρεχε στην ουσία μόνος τους στον Courtois και ο τερματοφύλακας έπρεπε να παίξει φάουλ στην περιοχή του πέναλτι; Το δεύτερο παθητικό γκολ είναι και πάλι απόκτηση της άμυνας. Σε γενικές γραμμές με τέτοια άμυνα οι μπλε θα δυσκολευτούν πολύ να αποκτήσουν τον τίτλο στο πρωτάθλημα.

Αλλά μας ευχαριστούν και οι δύο ομάδες στην επίθεση. Η Λίβερπουλ με την άφιξη του Κλοπ άρχισε συχνά να παίζει τρομερούς αγώνες με τους ηγέτες. Ο Jurgen ξέρει να ρυθμίσει την ομάδα για τους σημαντικούς αγώνες. Έτσι, αυτή τη σεζόν κατάφερε να νικήσει την Άρσεναλ εκτός έδρας με σκορ 3 – 4, ήταν μια ισοπαλία 1-1 με τα «σπιρούνια», και στον τελευταίο αγώνα η Λίβερπουλ νίκησε συντριπτικά την πρωταθλήτρια της χώρας. Ο ερχομός του Wijnaldum και Μανέ έχει ενισχύσει περαιτέρω την επίθεση της Λίβερπουλ, και οι συνδυασμοί βγαίνουν πολύ όμορφοι. Αυτή η Λίβερπουλ δεν μπορεί παρά να μας ευχαριστεί.

Η Τσέλσι επίσης είναι πολύ καλή στην επίθεση, όλους τους αγώνες έχουν κερδίσει δίκαια, και η Σουόνσι στάθηκε πολύ τυχερή, οι μπλε θα μπορούσε να νικήσουν τους κύκνους με σκορ 0-3 ακόμα στο 1ο ημίχρονο. Ξεκίνησε να παίζει ο Azar, από τον οποίο πολλά εξαρτώνται στην επίθεση της Τσέλσι. Πολύ καλός είναι ο Diego Costa, στο λογαριασμό του οποίου είναι 4 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας. Είναι κρίμα μόνο που ο Κόντε δεν βρίσκει θέση στην αρχική ενδεκάδα για το Fabregas, αν και ο Ισπανός είναι μεγάλος playmaker, και όταν βγαίνει από το πάγκο βελτιώνεται αμέσως το παιχνίδι των μπλε στην επίθεση.

Σε 4 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ κατέβαλε 72 σουτ στην εστία του αντιπάλου, 26 εκ των οποίων ήταν στο δοκάρι. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η ομάδα στο λογαριασμό της έχει 9 γκολ, με την παρένθεση ότι όλα σημειώθηκαν στους ισχυρούς διεκδικητές. Η Τσέλσι κατέβαλε 79 σουτ για γκολ, 27 από αυτά συνέβησαν στο στόχο, και επίσης κατάφερε να σκοράρει 9 γκολ. Από την άποψη των σουτ στο στόχο είναι δύο καλύτερες ομάδες της Αγγλίας. Σίγουρα στη προσωπική συνάντηση οι ομάδες θα οργανώσουν μια συμπλοκή, και ως εκ τούτου η πιθανότητα του στοιχήματος «γκολ-γκολ» είναι υψηλή.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *