The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Προβλέψεις για τον αγώνα Γιουβέντους εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης

Juventus-RealMadrid-03.06

ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ Τελικός

Σάββατο, 3 Ιουνίου, 9:45 μ.μ. Ώρα Ελλάδας

National Stadium

Ο αγώνας της χρονιάς! Η καθοριστική συνάντηση των ισχυρότερων συλλόγων στην Ευρώπη, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης. Θα καταφέρει ο Μπουφόν για πρώτη φορά στην καριέρα του να σηκώσει τον αφτιά πάνω από το κεφάλι του, ή οι μαρέγκες θα σταματήσουν την κατάρα του Τσάμπιονς Λιγκ και θα κερδίσουν το κύριο ευρωπαϊκό τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά; Είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί. Με μεγαλύτερη βεβαιότητα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο τελικός θα είναι θεαματικός και αποτελεσματικός. Γκολ σε κάθε πλευρά είναι αρκετά πιθανά.

Οι τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ των τελευταίων ετών πραγματοποιούταν υπό διαφορετικά σενάρια, αλλά ένα πράγμα παρέμεινε σταθερό – και οι δύο ομάδες σκόραραν γκολ. Το “ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ” πέρναγε ακόμα και όταν δεν το πίστευε κανείς. Πρόκειται για τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης πριν από τρία χρόνια, όταν ο Ράμος σκόραρε στα τελευταία λεπτά και έτσι έσωσε την ομάδα του από την ήττα. Μην ξεχνάμε τον τελικό στο Μόναχο, όπου η Μπάγερν και η Τσέλσι σκόραραν 7 λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, και οι Λονδρέζους γενικώς έχουν πραγματοποιήσει την μοναδική τους επικίνδυνη ευκαιρία να σκοράρουν στο παιχνίδι.

Στον 21ο αιώνα, μόνο στους 5 από τους 18 τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ δεν πέρασε “ΓΚΟΛ-ΓΚΟΛ”. Και αξίζει να σημειωθεί ότι δύο φορές στο τελευταίο στάδιο έφταναν οι ομάδες του Μουρίνιο, το 2003 ήταν η αναμέτρηση των δύο ιταλικών ομάδων (Γιουβέντους και Μίλαν), οι οποίες έχουν χτίσει οδοφράγματα μπροστά στις εστίες τους. Στο τελευταίο στάδιο του τουρνουά σπάνια φτάνουν ειλικρινά αδύναμες ομάδες, γι’ αυτό οι τελικοί  συνήθως είναι  θεαματικοί και αποτελεσματικοί.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους έχουν περίπου τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας. Οι ομάδες έχουν παίξει πρόσφατα: στο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2014–2015, και δύο χρόνια νωρίτερα στη φάση των ομίλων. Σε όλα τα 4 παιχνίδια σκόραραν και οι δύο ομάδες.

Ναι, η ενδεκάδα του Αλέγκρι δρα πιο οργανωμένα στην άμυνα, ακριβώς χάρη στη γραμμή άμυνας η Γιουβέντους επιτυχαίνει. Μόνο 1 γκολ οι Ιταλοί έχασαν στα πλέι-οφ στο δεύτερο παιχνίδι με τη Μονακό, όταν η έκβαση της αναμέτρησης ήταν ήδη γνωστή. Έχασε 3 γκολ σε 12 αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι το καλύτερο ρεκόρ μεταξύ όλων των συμμετέχοντες στο τουρνουά. Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να φτάσουν στον τελικό, παίζοντας τόσο σίγουρα στην άμυνα. Τελευταία φορά τόσο καλά αμυνόταν η Άρσεναλ στη σεζόν 2005–2006, έχοντας χάσει μόλις 2 γκολ πριν από τη συνάντηση με τη Μπαρτσελόνα στον τελικό, η οποία έληξε με σκορ 2:1.

Πολύ ωραία η ενδεκάδα του Αλέγκρι έπαιξε με τους Καταλανούς, καταφέρνοντας να παίξουν στο μηδέν και στα δύο παιχνίδια. Αλλά αν μπορέσει η Γιουβέντους να αντέξει την επίθεση των μαρέγκων; Δεν νομίζω. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, η οποία πέτυχε να σκοράρει σε απολύτως όλα τα παιχνίδια της σεζόν. Γενικώς οι μαρέγκες σκοράρουν στη διάρκεια όλων των 64 επίσημων παιχνιδιών στη σειρά – εντυπωσιακά στατιστικά.

Τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να ανοίξει την πύλη της ασυμβίβαστης Ατλέτικο, δύο φορές Royal Club σημείωσε 3 γκολ (χατ-τρικ του Ρονάλντο). Στο λογαριασμό του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχουν 8 γκολ στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Και είναι στα παιχνίδια εναντίον της Μπάγερν Μονάχου και της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Θα πρέπει να σημειώσουμε το Μόντριτς και Kroos, ικανούς να φέρουν το Ρονάλντο τετ-α-τετ με το Μπουφόν. Απίστευτα καλός είναι ο Μαρσέλο, ο οποίος διεξάγει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Ο Isco είναι ικανός να εκδηλωθεί σε όλο του το μεγαλείο, το γκολ του Ισπανού στο δεύτερο παιχνίδι με την Ατλέτικο εξαφάνισε το πάθος του αντιπάλου και ουσιαστικά απόκλεισε τις πιθανότητες των στρωματάδων για επιστροφή. Τέλος, μπορούν να ενισχύσουν το παιχνίδι ο Hames και ο Morata, οι οποίοι δείχνουν πολύ καλά τον εαυτό τους όταν ο Ζιντάν τους δίνει την ευκαιρία να παίξουν. Όσο καλός και να είναι η Γιουβέντους στην άμυνα, να σταθεί ενάντια σε μια τέτοια επίθεση στο μηδέν θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Αλλά ο στόχος της Μεγάλης Κυρίας είναι πολύ πιθανός. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν προκαλεί αίσθηση στην άμυνα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα οι μαρέγκες δύνονται να πραγματοποιήσουν ένα υποδειγματικό αγώνα και «πνίγουν» τις επιθέσεις του αντιπάλου, αλλά σπάνια. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, π.χ., η Ρεάλ έπαιξε στο μηδέν μόνο σε 1 από τους 12 αγώνες.

Η Γιουβέντους θα λειτουργήσει με δεύτερο νούμερο, κάτι που η ομάδα καταφέρνει καλά. Και αν οι Ιταλοί χάσουν πρώτοι, είναι σε θέση να αναλάβουν την πρωτοβουλία. Η Ρεάλ δε συνηθίζει να παίζει υπό πίεσης, η άμυνα σε αυτή την περίπτωση καταρρέει. Για παράδειγμα, η Ατλέτικο ξεκίνησε μια χαρά στο δεύτερο παιχνίδι του ημιτελικού, και η Ρεάλ κατέρρευσε, ως αποτέλεσμα – έχασε 2 γκολ στο 16ο λεπτό της συνάντησης κιόλας.

Σε γενικές γραμμές η γραμμή επίθεσης της Γιουβέντους δεν είναι πολύ πίσω από της αντιπάλου. Ο Ιγουαΐν και Ντιμπάλα είναι σε καλή κατάσταση. Ο Άλβες έχει μια καλή σεζόν, ο Κουαντράδο αν και σχεδόν δε σκοράρει, αλλά είναι πολύ χρήσιμος στην επίθεση. Για όλη τη σεζόν η επίθεση της Γιούβε επέτρεψε μόνο 3 λάθη, σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες σκόραρε.

Αποδεικνύεται ότι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σίγουρα θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Η Γιουβέντους αισθάνεται καλά παίζοντας με τη δεύτερη σύνθεση, μία από τις αντεπιθέσεις μπορεί να γίνει γκολ. Ωστόσο, παρά το καλά οργανωμένο παιχνίδι στην άμυνα, είναι απίθανο να συγκρατήσει την ασταμάτητη επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης. Ως εκ τούτου, η πρόβλεψή μας είναι: και οι δύο θα σκοράρουν.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *