The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αναλυτική πρόγνωση για τον αγώνα Χέρτα Βερολίνου εναντίον Λεβερκούζεν

HerthaBerlin-BayerLeverkusen-20.05

Μπουντεσλίγκα Γερμανίας

Σάββατο, 20 Μαΐου, 4:30 μ.μ. Ώρα Ελλάδας

Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου, Βερολίνο

Αυτή η σεζόν για τη Λεβερκούζεν είναι η χειρότερη στα εδώ και πολλά χρόνια. Οι Φαρμακοποιοί σκόραραν περίπου 20-25 μονάδες λιγότερες από το συνηθισμένο. Και αν στο πρώτο μισό της σεζόν τουλάχιστον περιστασιακά υπήρξαν όμορφες νίκες, μετά τον αποκλεισμό από το Champions League η ομάδα έχει χαλαρώσει εντελώς και αμετακλήτως. Τόσο πολύ που δε βοήθησε ακόμη και η αλλαγή προπονητή. Από τα τελευταία 12 παιχνίδια η Λεβερκούζεν κέρδισε μόνο 1, την Νταρμστάντ, η οποία έχει πάρει την τελευταία θέση.

Παρ’ όλα αυτά η Λεβερκούζεν δεν κινδυνεύει από τον απευθείας αποκλεισμό ή από τα play-offs για την επιβίωση. Επισήμως το Αμβούργο μπορεί να φτάσει τους φαρμακοποιούς, αλλά έχει πολύ χειρότερη διαφορά τερμάτων (-29 έναντι -6), δεν είναι ρεαλιστικό να τα κερδίσει. Ως εκ τούτου, το ταξίδι στο Βερολίνο για την Λεβερκούζεν δεν έχει κανένα νόημα. Έμεινε να υπομείνουν τα βασανιστήρια άλλα 90 λεπτά και να ξεχάσουν αυτή τη σεζόν σαν ένα κακό όνειρο. Στον τελευταίο γύρο η Λεβερκούζεν παρά λίγο να καεί στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν (έχαωε από την Κολωνία 0:2, αλλά έσωσε την ισοπαλία), και εδώ εκτός έδρας ματς…

Και εκτός έδρας ματς όχι όπου να ‘ναι, αλλά στην πρωτεύουσα, όπου η τοπική Χέρτα κέρδισε 12 από τα 16 παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα. Επιπλέον, όλα τα λάθη των Βερολινέζων συμβαίνουν σε αγώνες κόντρα στις κορυφαίες οχτώ ομάδες ηγετών (Μπάγερν Μονάχου, ΡΜ Λειψίας, Χοφφ και της Βέρντερ Βρέμης). Όλες που πηγαίνουν κάτω  από την 8η θέση η Χέρτα νίκησε: 9 νίκες με συνολικό σκορ 17:1! Φανταστικά.

Και αν τη Λεβερκούζεν δεν ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του αγώνα, είναι απίθανο να βρει τη δύναμη να δώσει καλό παιχνίδι, ενώ η Χέρτα Βερολίνου συνεχίζει να αγωνίζεται για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και δεν μπορεί να χαλαρώσει. Αν οι Βερολινέζοι χάσουν και η Κολωνία στον παράλληλο αγώνα θα υπερισχύσει τη Μάιντς εντός έδρας (πολύ ρεαλιστική έκβαση), στο Europa League θα προκριθεί η Κολωνία. Οπότε η διάθεση των γηπεδούχων θα είναι πάρα πολύ μαχητική.

Η Λεβερκούζεν έχει χάσει 9 από 16 εκτός έδρας αγώνες, δεν έχει κίνητρα και το μόνο πράγμα που σκέφτεται είναι το συντομότερο δυνατό να φύγει διακοπές. Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στελέχωσης: έχει σπάσει ο Volland, ο Kampl είναι υπό ερώτηση, συνεχίζουν να λείπουν ο Bender, Toprak και Τσαλχάνογλου. Η Χέρτα τα έχει όλα ακριβώς αντίθετα: ένα μεγάλο κίνητρο, ωραία εντός έδρας αποτελέσματα και απολύτως μαχητική σύνθεση (μόνο ο Σελμπρέντ υπό ερώτηση). Προβλέπω τη νίκη της γηπεδούχος ομάδας.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *