The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αναλυτική πρόγνωση για τον αγώνα Ελλάδα εναντίον Βοσνία και Ερζεγοβίνη

greece-bosniaherzegovina-13-11

Προκριματικά Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Φάση ομίλων

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, 9:45 μ.μ.

Στάδιο Καραϊσκάκη

Σε αυτό τον προκριματικό όμιλο Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου με την πρώτη θέση όλα είναι σαφές, καμία από τις ομάδες δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί με το Βέλγιο. Αλλά για τη δεύτερη θέση μπορούν να ανταγωνιστούν η Βοσνία και η Ελλάδα, οι οποίες συναντιούνται στον 4ο γύρο.

Η Ελλάδα πέρασε τους 3 γύρους όσο αποτελεσματικά γινόταν: 3 νίκες (πάνω από την Εσθονία, Κύπρο και το Γιβραλτάρ) με διαφορά τερμάτων 8:1. Μετά από αυτούς τους αγώνες οι Έλληνες πάνε στην δεύτερη θέση πίσω από το Βέλγιο μόνο στη διαφορά τερμάτων. Αν κοιτάξετε τα τελευταία 10 εντός έδρας παιχνίδια της Ελλάδας, θα φαίνεται παράξενη η θέση τους στον όμιλο (αλλά αυτό εξηγείται σε μεγάλο βαθμό με τη χαμηλή τάξη των αντιπάλων) – 4 νίκες, 6 ήττες. Οι αντίπαλοι δεν ήταν οι ισχυρότεροι: Ισλανδία, Φινλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, ακόμη και οι Νήσοι Φερόε! Αλλά αν πάρετε όλους τους αγώνες, η Ελλάδα έχει ένα νικητήριο σερί των 5 αγώνων.

Πριν από την έναρξη των προκριματικών θεωρήθηκε ότι η Βοσνία θα αγωνιστεί με το Βέλγιο για την 1η θέση στον όμιλο, αλλά μετά από προσωπική αντιπαράθεση και ήτα 4:0 στη Βοσνία μένει να ελπίζει στη δεύτερη θέση. Τώρα η Βοσνία είναι στην 3η θέση με 6 βαθμούς, χάρη στις νίκες πάνω από την Κύπρο 2:0 και την Εσθονία 5:0. Εκτός έδρας η Βοσνία στα τελευταία 10 παιχνίδια κέρδισε 5 φορές, 1 φορά έπαιξε ισοπαλία και έχασε 4 φορές.

Τελευταία φορά οι ομάδες συναντήθηκαν το 2013 στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε η Βοσνία κέρδισε 3:1 εντός έδρας και εκτός έδρας έπαιξε ισοπαλία 0:0. Συνολικά στην έδρα των Ελλήνων το πλεονέκτημα είναι στους γηπεδούχους – 2 νίκες και 1 ισοπαλία, αλλά οι νίκες αυτές ήταν το 2007 και το 1994, όταν η Ελλάδα ήταν εντελώς διαφορετική, και η Βοσνία δεν είχε τόσο ισχυρή σύνθεση.

Κοιτάζοντας τα προηγούμενα παιχνίδια της Ελλάδας, για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν πίστευα, ότι θα μπορέσει να νικήσει την Εσθονία, αλλά κατάφεραν να υλοποιήσουν 2 ευκαιρίες από 3 σε ολόκληρο το παιχνίδι. Η Βοσνία έχει πάρα πολλές ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι, εκτός από τον αγώνα κατά του Βελγίου, αλλά ο Τζέκο έχει συνηθίσει στη Ρόμα να χαλάει τις ευκαιρίες, και στην εθνική μερικές φορές κάνει το ίδιο. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να μην πάρω μια τόσο μεγάλη απόδοση στη Βοσνία, γιατί πιστεύω ότι είναι πιο δυνατή και τελικά θα πάρει τη 2η θέση. Τουλάχιστον σε αυτό το παιχνίδι δεν θα χάσει. Η πρόβλεψή μου: χάντικαπ 2 (0).


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *