The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Αναλυτική πρόγνωση για τον αγώνα Αγγλία – Ισλανδία στις 27/6/2016 στις 22:00

England-Iceland-27.06

Κατά τα τελευταία τέσσερα μεγάλα τουρνουά η εθνική Αγγλίας έχει κερδίσει μόλις τέσσερα από τα 14 ματς, απολύτως όλες οι 4 νίκες κερδήθηκαν με ελάχιστο πλεονέκτημα (2:1, 1:0, 2:0 και 3:1). Δηλαδή, τελευταία φορά που τα “τρία λιοντάρια” κέρδισαν μια σημαντική νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο/Κύπελλο Ευρώπης ήταν πριν από ολόκληρα 10 χρόνια, όταν νίκησαν το Τρινιντάντ 2:0 στη φάση των ομίλων (και μέχρι το 83ο λεπτό κρατιόταν το σκορ 0:0). Δεν μιλώ για μεγάλες νίκες στα πλέι-οφ – ουδεμία στα 14 χρόνια.

Με καθόλου τοπ ομάδες της Ρωσίας και της Σλοβακίας οι Άγγλοι στο Euro 2016 έπαιξαν ισοπαλία, ενώ από την ουαλική ομάδα έχαναν 0:1 έως το διάλειμμα, αλλά άρπαξαν με δόντια τη νίκη 2:1 στο τελευταίο λεπτό. Μια μέτρια απόδοση, έτσι δεν είναι; Στη φάση των ομίλων η Αγγλία χτύπησε 46 φορές περισσότερο από τους αντιπάλους της, αλλά πέτυχε μόλις 1 γκολ περισσότερο. Η παραγωγικότητα της επίθεσης είναι πολύ χαμηλή, κυρίως μακριά χτυπήματα. Φαίνεται ότι η εθνική Αγγλίας δεν είναι η ομάδα, από την οποία πρέπει να περιμένουμε νίκη με μεγάλο σκορ.

Έχω μελετήσει τους Βρετανούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες: όλοι συμφωνούν στη σκέψη, ότι η Βρετανία δυσκολεύεται να παίξει με τον πρώτο αριθμό. Είναι ικανή να παίζει πιο αποτελεσματικά έναντι των αντιπάλων που παίζουν ανοιχτά. Οι Βρετανοί χρειάζονται χώρο για να αναπτύξουν τις επιθέσεις. Απολύτως όλοι αντίπαλοι σε αυτό το τουρνουά ενάντια στην Αγγλία έχουν θέσει το λεωφορείο, παίζοντας συμπαγώς στο δικό τους μισό του γηπέδου, και η ομάδα του Hodgson αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, σε επιθανάτια αγωνία γεννάει τα γκολ της.

Στο πλαίσιο αυτό, η εθνική Ισλανδίας για τους Άγγλους είναι φανταστικά δύσκολος αντίπαλος. Ίσως η πιο κλειστή και αμυντική ομάδα σε όλο το τουρνουά. Οι Ισλανδοί δεν ντρέπονται για το γεγονός που ο Ρονάλντο έχει αποκαλέσει “ψυχολογία των φτωχών”, παίζουν αυστηρά στην άμυνα, υπομονετικά υπερασπίζονται με όλη την ομάδα, κλείνουν τις ζώνες και περιμένουν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν. Και αυτό λειτουργεί. Η Ισλανδία έγινε πρώτη ομάδα στο Euro 2016, η οποία κέρδισε τον αγώνα με την κατοχή της μπάλας μόνο 30% (κατά της Αυστρίας)! Έδωσε την πρωτοβουλία στους Πορτογάλους (κατοχή 70/30), αλλά άντεξε ισοπαλία 1:1. Ήταν κοντά στη νίκη επί της Ουγγαρίας, αλλά την έχασε στα τελευταία λεπτά.

Ούτως ή άλλως, σε κανένα αγώνα στο Euro 2016 οι Ισλανδοί δεν έχουν χάσει πάνω από 1 γκολ. Σε 6 από τους 10 αγώνες του προκριματικού γύρου έπαιξαν στο μηδέν, κυρίως, εναντίον της Τουρκίας και της Ολλανδίας (δύο φορές). Όπως οι πραγματικοί Βίκινγκς, οι Ισλανδοί ποδοσφαιριστές μέχρι θανάτου υπερασπίζουν το φρούριό τους, νιώθοντας την υποστήριξη του καθένα από τους 300.000 Ισλανδούς (για πρώτη φορά στην ιστορία η χώρα με τόσο μικρό πληθυσμό προκρίθηκε στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος Ευρώπης). Στους τελευταίους 9 επίσημους αγώνες η Ισλανδία έχει υποστεί  μόλις 1 ήττα (4-4-1). Ο τερματοφύλακάς της ο Halldorsson είναι λίντερ του Euro 2016 στον αριθμό των σέιφ. Αυτό το λεωφορείο μπορεί να σταθεί ενάντια στην Αγγλία, η οποία έχει δυσκολίες σε παιχνίδια κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους. Οι Βρετανοί θα μπορούσαν να σωθούν με ένα γρήγορο γκολ, αλλά στα μεγάλα τουρνουά, δεν μπορούν να σκοράρουν πριν από το διάλειμμα στους 5 αγώνες στη σειρά.

Μην αμελείτε την ψυχολογική στιγμή. Την Αγγλία την πιέζει το αποτέλεσμα. Είναι υποχρεωμένη να κερδίσει, αλλιώς η κλίμακα της δίωξης της ομάδας στα δελτία τύπου θα επισκιάσει τη συζήτηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Λόγω της υπερβολικής πίεσης η Αγγλία έχει φτάσει στα πέναλτι εδώ και 4 παιχνίδια των πλέι-οφ στη σειρά στο EURO, χάνοντας τρία από αυτά. Οι Ισλανδοί δεν έχουν τίποτα να χάσουν, έχουν ήδη κάνει ένα απίστευτο θαύμα και ό,τι και να συμβεί θα είναι ήρωες του μικροσκοπικού τους έθνους.

Τώρα όλοι έμαθαν να αμύνονται. Θυμηθείτε την παρόμοια φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014: σχεδόν όλα τα προφανή φαβορί δυσκολευτήκανε με αουτσάιντερ. Η Βραζιλία (για τη νίκη της έδιναν 1,53), η Γερμανία (1,31), η Αργεντινή (1,56) και το Βέλγιο (2) δεν μπόρεσαν να κερδίσουν στο κανονικό χρόνο τη Χιλή, Αλγερία, Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αντίστοιχα. Οι Ολλανδοί μόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα άρπαξαν τη νίκη 2:1 στο Μεξικό, αν και ήταν επίσης μεγάλο φαβορί. Οι Ισλανδοί θα αγωνιστούν και, τουλάχιστον, δεν θα επιτρέψουν να νικηθούν με μεγάλη διαφορά. Πρόβλεψη: χάντικαπ +1 στους Βίκινγκς.


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *