The Bet School
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΑΕΚ Λάρνακας εναντίον Παρτιζάν Βελιγραδίου: πρόβλεψη για τον αγώνα

АЕКЛарнака-Партизан-04.08

Europa League Τρίτος προκριματικός γύρος – Φάση 1 από 2

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022, 6:30 μ.μ.

AEK Αρένα – Γεώργιος Καραπατάκης

Ο αριθμός των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα μεγαλώσει σύντομα με τους αγώνες του Europa League. Εδώ ξεκινάει η πρόκριση, στα μέσα της εβδομάδας. Έτσι στη Λάρνακα θα παίξουν μεταξύ τους η τοπική ΑΕΚ και η Παρτιζάν Βελιγραδίου. Τι να ισχυριστούν οι Σέρβοι; Οι αναλυτές του ιστότοπου παρουσίασαν την πρόβλεψη για τον αγώνα στις 4 Αυγούστου 2022.

Η ΑΕΚ Λάρνακας περνά σε λιγότερο βαθμολογημένο Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Οι «πολεμιστές» ιδρύθηκαν πριν από λίγο λιγότερο από 3 δεκαετίες, το 1994. Από τη μία, σε αυτό το διάστημα η ομάδα μπόρεσε να χτίσει μια φήμη για τον εαυτό της, κατακτώντας δύο φορές το κύπελλο και μία, το 2018, το κυπριακό Σούπερ Καπ. Από την άλλη, δεν έγινε πρωταθλήτρια, το πολύ 5 φορές, ήταν η 2η θέση, συμπεριλαμβανομένης της περασμένης άνοιξης. Αυτό επέτρεψε στους «κιτρινοπράσινους» να ξεκινήσουν στα προκριματικά του Champions League. Δεν τους βγήκε, κρίμα: δύο φορές με τη Μίντιλαντ, πρώτα εντός έδρας και μετά εντός έδρας, ισοπαλία 1-1, αλλά τελικά έχασαν στη διαδικασία των πέναλτι. Πλέον οι Κύπριοι περνούν στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου, παρεμπιπτόντως, το 2011 και το 2018 κατάφεραν να περάσουν στη φάση των ομίλων.

Η Παρτιζάν Βελιγραδίου βρίσκεται πλέον πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα

Οι «Γρομπάρι» έχουν κερδίσει συχνά τρόπαια στα χρόνια της ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας. Και μάλιστα κατάφεραν, το 1966, να φτάσουν στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Τώρα όμως ο βασικός, αιώνιος ανταγωνιστής, τα «αστέρια», έχουν απλώς μια πολύ ισχυρότερη οικονομική βάση – χάρη στην υποστήριξη της Gazprom. Ακόμη και την περασμένη σεζόν, όταν υπό την ηγεσία του Stanojevic, ήταν δυνατό να σημειωθούν 98 πόντους, αλλά παρόλα αυτά, ο Ερυθρός Αστέρας είχε άλλους 2 βαθμούς και το “χρυσό” παρέμεινε στους ανταγωνιστές. Όμως οι Σέρβοι έδειξαν άξιοι στη Conference League, φτάνοντας στους 16, όπου έχασαν από το μελλοντικό συμμετέχων στον τελικό τη Φέγενορντ. Τώρα όμως ο σύλλογος έχει νέο τεχνικό, το Στόλιτσα. Και η σύνθεση έχει αλλάξει αρκετά, σημειώνουμε την αποχώρηση τόσο σημαντικών παικτών όπως ο Λάζαρ Μάρκοβιτς, ο Σάσα Ζντελάρ και ο Μάρκο Μιλοβάνοβιτς. Ξεκίνησε η νέα σεζόν όχι με τον καλύτερο τρόπο, με την απώλεια βαθμών στο εγχώριο πρωτάθλημα. Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσουν στον ευρωπαϊκό αγώνα.

Προηγούμενοι αγώνες

Η ΑΕΚ έβγαινε κατά διαστήματα στη διεθνή σκηνή, αλλά δεν έμεινε εκεί. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βγαίνει στο γήπεδο για πρώτη φορά απέναντι στον σερβικό γίγαντα.

Πρόβλεψη

Το παιχνίδι θα γίνει στη Λάρνακα και οι Κύπριοι αλλά και οι Σέρβοι εξαρτώνται από τον παράγοντα γηπέδου. Όμως η Παρτιζάν είναι μια τάξη μεγέθους ισχυρότερη, οπότε ποντάρουμε στη νίκη των φιλοξενούμενων με απόδοση 2,16.

 


Τα σχόλια κάτω από κάθε άρθρο εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες δεν υιοθετεί το thebetschool.com. Όσοι δεν εκφράζονται κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ απο το σύστημα σχολιασμού απο τον admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *